Lionel Messi spolu so svojim otcom Jorgem včera prišli do klubových kancelárií na Camp Nou, aby podpísali nový kontrakt, no prezident klubu Joan Laporta im oznámil, že si Messiho služby nemôže dovoliť z dôvodu finančných regulácii zo strany La Ligy.

Zaskočený zostal celý svet na čele sa samotným Messim, ktorý do Barcelony pricestoval na hotovú vec, podmienky kontraktu boli dohodnuté a podpis bol len formalitou. Zjavne nie. Čo sa teda včera dialo? Resp. čo sa vôbec deje...

Článok bude priebežne aktualizovaný!

 

16:39 Marc Marba (Beteve): Medzi Messiho otcom a Rafom Yustem došlo k nepríjemnej situácii. Laporta sa postavil na stranu viceprezidenta. Situácia bola už tak napätá, že sa skončila prerušením rokovaní.

16:15 Fanúšikovia už nadávajú aj na Laportu...: "Sľúbil si nám Messiho!"

15:00 Pep Guardiola potvrdil, že Messi sa nenachádza v plánoch Manchestru City. 

13:56 Barcelona len v priebehu posledných štyroch hodín prišla na sociálnych sieťach o 5 miliónov fanúšikov.

13:55 Fabrizio Romano: PSG zaznamenal v rokovaniach s Messim pokrok. Klub sa snaží nájsť zodpovedajúcu 'štruktúru' a od včera vytvára vo veci tlak. Teraz sa cíti istý vo svojej pozícii. PSG a Neymar spolupracujú na tom, aby Messi prišiel do Parku Princov.

13:15 Jaume Roures: "Môžem ubezpečiť, že otázka registrácie Messiho v La Lige bola plne vyriešená pred niekoľkými dňami. Pred 48. hodinami bola dohoda hotová, aby ju bolo možné oznámiť, ale niečo sa stalo. Neviem čo."

13:13 Ľudia z Messiho okolia tvrdia, že Messi je stále šokovaný z toho, čo sa stalo a úplne znechutený.

10:21 Mundo Deportivo: Aj ľudia z Messiho prostredia odmietajú všetky obvinenia, že Messi odmietol podpísať zmluvu s Barcelonou kvôli tomu, že sa mu nepozdával športový projekt.

10:20 Adria Soldevilla z Cadena SER si kladie otázku, prečo sa Joan Laporta vzdal ešte v priebehu prestupového obdobia, keď bolo možné upraviť situáciu súvisiacu s platovým stropom.

10:17 Fabrizio Romano potvrdil, že PSG obnovil kontakt s Messim, aby preveril súčasnú situáciu po tom, čo La Liga zablokovala podpis zmluvy. Argentínec však chce počkať, aby videl, čo sa stane. Pred niekoľkými mesiacmi odmietol PSG aj City, pretože chcel predlžiť zmluvu jedine s Barcelonou.

10:15 Deportes Cuatro: Griezmanna dnes počas príchodu do tréningového centra v Barcelone vypískali fanúšikovia: "Messi odišiel kvôli tebe." 

Cadena SER: Riaditeľ Barcelony ubezpečil, že vyhlásenie o Messiho konci v Barcelone nie je súčasťou stratégie, ktorej cieľom je vytvorenie tlaku na La Ligu.

Ramon Besa: "Medzi La Ligou, Realom a Barcelonou prebieha veľká vojna okolo CVC a Superligy. Myslím si, že to má svoj význam."

Santi Gimenez: "Messi a Agüero sa predvčerom rozprávali o tom, že v piatok budú trénovať spolu."

Onda Cero: "Messi a Barcelona si v súčasnosti nič nevyčítajú, všetci chápu stanovisko tej druhej strany."

Matteo Moretto: Messiho agent už reaktivoval možnosť PSG.

Sique Rodríguez (Cadena SER): "Opýtali sme sa, či vyhlásenie má za cieľ vytvoriť tlak na La Ligu, ale z toho, čo sme sa dozvedeli, neexistuje žiadna stratégia, aby bol vytvorený tlak na kohokoľvek."

Fabrizio Romano: "Messi pricestoval do Barcelony, aby podpísal zmluvu. Žiadne napätie tam nebolo. Barcelona povedala Messimu, že je blokovaná La Ligou a že teraz nemôže podpísať zmluvu. Klub má tiež problémy s inými hráčmi. Messi ocenil úprimnosť zo strany Laportu. PSG sa snaží bezprostredne kontaktovať Messiho."

Víctor Navarro (Cadena COPE): Video s Messim, ktoré Barcelona predstavila, bolo pripravené na oznámenie dohody o predĺžení zmluvy.

Alfredo Martínez: Nie je pravda, že Messi povedal, že ho nepresvedčil športový projekt Barcelony. Zaregistrovanie Argentínca v súčasnosti nie je možné z dôvodu finančnej situácie.

Tono García: "La Liga je zaskočená, pretože bola presvedčená, že Messi zostane v Barcelone. V organizácii Javiera Tebasa panuje presvedčenie, že generálny riaditeľ Ferran Reverter mal veľký vplyv na rozhodnutie Laportu."

Joan Vehils: "Vyhlásenie Barcelony bolo odsúhlasené Messim."

Alfredo Martínez: "Záležitosť týkajúca sa Messiho budúcnosti sa dnes začína od nuly. Messi zatvoril všetky dvere, ktoré mal otvorené, aby zostal v Barcelone. Teraz sa niektoré z nich otvoria. Situácia Barcelony je v tejto chvíli taká, že nedokáže garantovať registráciu ani nových hráčov, nie to Messiho."

Le Parisien: PSG v súčasnosti nezvažuje príchod Messiho, pretože prioritou klubu je predĺžiť kontrakt s Mbappém.

Sport: Keď sa Jorge Messi dozvedel, že Barcelona nedokáže zaregistrovať Messiho, otec hráča povedal Laportovi, že si stále môže znížiť mzdu ešte viac. Klub v každom prípade uviedol, že neexistuje možnosť zaregistrovať hráča v súlade s pravidlami La Ligy kvôli platovému stropu. Preto dal klub Messimu voľnú ruku, aby si hľadal nový klub.

Joan Vahils: "Je prekvapujúce, že žiaden hráč sa nerozlúčil s Messim. Buď tomu neveria, alebo si myslia, že je to bluf, alebo nevedia, čo urobiť..."

RAC1: Súčasná situácia je veľmi komplikovaná, ale je riešiteľná. Všetky strany chcú rokovať až do konca.

Cadena COPE: Ostatní kapitáni Barcelony nevedeli, že Messi môže skončiť v klube.

Netreba zabúdať na to, že dnes o 11:00 sa koná tlačová konferencia Joana Laportu, na ktorej vysvetlí celú situáciu.

Mundo Deportivo: Messi je šokovaný. Do Barcelony priletel preto, aby včera podpísal novú zmluvu s klubom, s ktorým mal dohodnuté podmienky. Leo sa chce rozlúčiť s culés, ale teraz to ešte neurobí. Najprv chce stráviť túto novú situáciu a preanalyzovať, akým spôsobom sa rozlúči. Messi doteraz nerokoval s inými klubmi.

Ruben Uria z Goal.com tvrdí, že Messi mení názor a je už pripravený vypočuť si ponuky z iných klubov.

Xavi Campos z TV3: "Nič nie je definitívne, kým Messi nepodpíše zmluvu s iným klubom."

Sport: Manchester City neplánuje podpísať Messiho, ale táto situácia môže byť dobrou príležitosťou pre PSG.

RAC1: Messi je veľmi zaskočený, že nezostane v Barcelonu kvôli tomu, že ho klub nemôže zaregistrovať. Argentínec v súčasnosti nevedie rokovania so žiadnym iným klubom.

Bývalý agent Josep Maria Minguela: "Záležitosť s Messim nepovažujem za skončenú, liga sa ešte nezačala a všetko je možné."

zdroj: španielske médiá, twitter
foto: twitter

Diskusia

25 komentáre
2021-08-06 08:20:27
Ja neverim ze pravnici by to nevedeli obist keby chceli. Daju mu minimalny plat co sa da aby to splnalo a bonusy mu vymaxuju s nejakym odkladom alebo daco. Sak nech si pozicaju pravnikov potkana ,ten ukazal jak sa obchadzaju zmluvy
2021-08-06 08:25:23
tento článok nám dodáva trochu nádeje, ale bojím sa, že len planej ?