Tréner FC Barcelona sa dnes zúčastnil prvej tlačovej konferencie pred začiatkom novej ligovej sezóny. Katalánci už zajtra odohrajú úvodné ligové kolo, v ktorom ich čaká Real Sociedad na Camp Nou. Koeman na tlačovke okrem iného povedal, že mužstvo je naďalej veľmi silné aj napriek odchodu Lea Messiho.

[Marc Brau, Barça TV] Zajtra zahájite novú sezónu proti náročnému súperovi, akým je Real Sociedad. Ako je mužstvo pripravené a ako dôležitá je prítomnosť fanúšikov na Camp Nou?

"Veľmi sa tešíme, že začína nová sezóna a na tribúnach bude približne 20 tisíc fanúšikov. Poznáme kvalitu nášho súpera, v uplynulej sezóne sme s ním odohrali niekoľko zápasov. Pozeráme dopredu a tešíme sa na zajtrajší zápas."

[Roger Abusa, Catalunya Radio] Pred niekoľkými minútami sme sa dozvedeli, že Memphis Depay a Éric García boli zaregistrovaní vďaka zníženiu platu zo strany Gerarda Piquého. Čo si o tom myslíš a urobia ďalší hráči to isté?

"Áno, vieme veľmi dobre, v akej je klub situácii a že potrebuje pomoc. Je to veľmi dôležité a je potrebné zdôrazniť dobrú vôľu Gerarda, Sergia Busquetsa, Sergiho Roberta a Jordiho Albu. Tí, ktorí sú tu najdlhšie, chcú Barcelone pomôcť."

[Marta Ramón, RAC1] Pri pohľade na finančné problémy a problémy v kádri, ako hodnotíš vaše šance na zisk ligového titulu?

"Samozrejme, že sa hovorí veľa o Messim, je to normálne. Je to najlepší futbalista na svete, ktorý tomuto klubu nesmierne pomohol. Na druhej strane máme v tíme iných hráčov, máme veľmi silný káder, čakáme ešte na hráčov, ktorí si liečia svoje zranenie. Vtedy budeme môcť zabojovať o dôležité ciele. Mužstvo je pripravené, dobre sme pracovali počas predsezóny, preto som presvedčený, že ľudia si tento tím budú užívať."

[Cadena SER] V uplynulej sezóne si bol úprimný, čo sa týka šancí tvojho tímu. Myslíš si dnes, že ste schopní vyhrať Ligu Majstrov?

"Táto súťaž je trochu iná. V lige patríme medzi mužstvá s najlepších kádrom a môžeme bojovať o víťazstvo. V Lige Majstrov je menej zápasov, niekedy ju vyhrali mužstvá, ktoré nemali najlepších hráčov, ale hrali veľmi dobre ako tím. Je potrebné pripraviť mužstvo, nabrať sebavedomie, pretože začiatok ligy bude veľmi dôležitý."

[Helena Condis, Cadena COPE] Povedal si, že Barcelona musí uzavrieť kapitolu Leo Messi, ale ako si sám reagoval, keď si videl Argentínca v inom drese?

"Je to bolestivé pre všetkých fanúšikov Barcelony. Veľmi dobre rozumiem tomu, čo Messi urobil pre tento klub. Ale netreba žiť v minulosti, také situácie sa stávajú a Barcelona má budúcnosť v podobe mladých hráčov a som veľmi nadšený z mužstva, ktoré v súčasnosti máme. Nemôžeme myslieť na to, čo sa stalo, len na budúcnosť."

[German García, RNE] V dôsledku nedávnych udalosti klesol záujem fanúšikov ísť na Camp Nou. Ako by si povzbudil fanúšikov, aby vám fandili z tribún?

"Zdá sa mi, že je to spôsobené obmedzeniami, preto bude na štadióne tak málo ľudí. Teraz sú ešte dovolenky, preto je veľa ľudí pravdepodobne mimo mesta. Tí, ktorí budú zajtra na tribúnach, nám určite veľmi pomôžu."

[Didac Peyret, Sport] Bude mať Pedri v najbližšom čase priestor na oddych? Taktiež by som sa chcel spýtať, či má Gavi šancu hrať v zajtrajšom zápase napriek zraneniu.

"Pedri a Éric García sa vrátili z Japonska vo veľmi dobrom stave. Sústredia sa už len na Barcelonu, chcú pomôcť mužstvu. Na tréningoch dokázali, že sú pripravení hrať. Gavi, ktorý musí v súčasnosti nosiť masku, bude zajtra takisto dostupný."

[Fernando Polo, Mundo Deportivo] Odhliadnuc od finančných problémov Barcelony, chcel by si mať v kádri ešte jedného útočníka a ak áno, tak aký by mal mať profil?

"Áno, pretože v útoku máme v kádri momentálne problémy, zranení sú Fati, Dembélé, Agüero aj Coutinho a ide o hráčov vysokej kvality. Z tohto dôvodu diskutujeme o možnosti príchodu nového hráča, aby sme mali väčšiu konkurenciu v tíme. Všetko však závisí od toho, či to bude možné."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Klub dlho bojoval o možnosť zaregistrovania Memphisa pred zajtrajším zápasom. Ty ho poznáš najlepšie, čo od neho očakávaš?

"Je pravda, že v reprezentácii sme pracovali viac ako 2 roky a vtedy bol hráčom, ktorý dal nášmu tímu veľmi veľa. To isté od neho očakávam v Barcelone, jeho rýchlosť, kvalitu v útoku. Leo Messi odišiel a stratili sme veľa, preto teraz musíme viac vyžadovať od iných hráčov, nielen útočníkov."

[Francesc Latorre, TV3] Kto prevezme úlohu lídra po odchode Messiho, či tým hráčom bude Griezmann?

"Vždy som zdôrazňoval, že som spokojný s prácou Griezmanna, pretože je to hráč, ktorý sa vždy obetuje pre mužstvo. Tiež ma taký charakter, že je vždy veselý, má vplyv na iných hráčov. Jeho úloha bude teraz ešte väčšia, bude mať viac priestoru a voľnosti na ihrisku, čo môže využiť."

[Albert Hernández, Television Espanola] Hovoril si o kapitánoch, ktorí súhlasili so znížením platov. Mali by tak urobiť aj iní hráči ako Griezmann alebo Coutinho?

"Nie je to otázka na mňa, ide o záležitosť športového oddelenia, ktoré prijíma rozhodnutia. K tomu nemám čo povedať."

[Alejandro Segura, Marca] Bude Frenkie de Jong schopný v zajtrajšom zápase hrať? Ako vyzerá situácia Ansu Fatiho?

"Frenkie pracoval v posledných dňoch dobre a zajtra bude dostupný. Fati sa naďalej zotavuje, zatiaľ nie je presne známe, kedy sa vráti, ale za 2-3 týždne by už mohol trénovať s tímom a potom po reprezentačnej prestávke by mohol byť dostupný."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
airman Premium
2021-08-14 14:39:36
listky od 39€ a nevieme predat 20000 ?
2021-08-14 14:50:24
Áno hlavne tú obranu si budeme užívať, ako každý zápas.