Gerard Piqué v dnešnom zápase proti Realu Sociedad strelil prvý gól a hneď po skončení poskytol rozhovor pre BarçaTV.

Ako dôležité je toto víťazstvo v kontexte posledných udalostí? Aký odkaz by si chcel poslať fanúšikom?

"Sme veľmi spokojní, že sme začali sezónu víťazstvom. Je zrejmé, že to nie je najjednoduchšie obdobie, začíname novú etapu bez Lea Messiho, ale mužstvo sa ukázalo v dobrom svetle. Dvojica inkasovaných gólov nás trochu rozladila, ale ukázali sme, že chceme bojovať o tituly."

Na začiatku zápasu bol viditeľný presing z vašej strany. Práve to od vás tréner očakáva?

"Áno, keď sme hrali týmto spôsobom, vyhrávali sme trofeje, pretože sme proti súperom využívali vysoký presing, vyhľadávali sme to. Dnes sme to ukázali, chceme hrať čo najvyššie a tam brať loptu súperovi. Počas prvej pol hodiny sme to robili dobre, potom sme sa trochu stiahli. V druhom polčase bol zápas vyrovnanejší. Keď sme strelili tretí gól, upokojili sme sa, ale potom sme inkasovali dva nepotrebné góly. Z tohto dôvodu boli posledné minúty emotívne. Vo všeobecnosti som s víťazstvom spokojný, pridá nám na sebavedomí."

Včera klub informoval o tom, že si si znížil mzdu, aby bolo možné zaregistrovať tvojich spoluhráčov. Dnes si strelil gól a pobozkal si erb. Bolo to pre teba tak emotívne?

"Bolo potrebné to urobiť, vedel som to hneď, keď sa so mnou klub skontaktoval. Barcelona mi koniec koncov dala všetko, vďaka nej som tým, kým som. Nikdy som o tom nemal žiadne pochybnosti. V kontakte s klubom sú ostatní kapitáni, Alba, Busquets a Roberto. Museli sme pomôcť Barcelone zo zrejmých dôvodov. Ja som to urobil ako prvý, ale som presvedčený, že v najbližších dňoch to urobia aj iní. Je to normálne, pretože sme odtiaľto, v tomto klube sme odmalička."

Aký je to pocit opäť hrať na Camp Nou s fanúšikmi?

"Bolo to úžasné. Je pravdou, že štadión nie je plný, ale počuli sme doping našich fanúšikov, tí boli nadšení. Pokúsime sa vyhrať aj nasledujúce zápasy, hrať pekný futbal a získavať tituly."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2021-08-15 22:52:58
Borec,prostě BOREC!!!
2021-08-15 23:26:07
Najväčší srrdciar z hrá´čyv momentalne.