Dnes sa uskutočnila tlačová konferencia prezidenta FC Barcelona Joana Laportu, na ktorej rázne reagoval na list Josepa Mariu Bartomeu a priblížil aj výsledky auditu v klube.

"Chcem dať všetko do kontextu a priblížiť vám, čo sme zistili po našom príchode do klubu. Potom vám porozprávam aj o ďalších témach, na ktoré sa možno aj spýtate. V klube je veľa údajov, o ktorých by som vám rád povedal. Keď sme prišli, požiadali sme o úver vo výške 80 miliónov eur. Nebyť toho, nemohli by sme uhradiť mzdy."

"Nemali sme absolútne žiadny priestor na chyby. Nemohli sme normálne fungovať vo finančných záležitostiach. Na Camp Nou okrem toho prebiehali naliehavé opravy. Máme report z roku 2019, v ktorom je napísané, že niektoré veci museli byť rýchlo opravené, pretože predstavujú hrozbu. Konali sme rýchlo a vážne, aby sme v nedeľu otvorili štadión. Vynaložili sme na to 1,8 milióna eur. Nechceli sme ohroziť socios či fanúšikov."

"Prestupová a športová politika bola zlá a poškodila klub. Existovala obrátená pyramída - veteráni s dlhými kontraktmi a mladí s krátkymi. Napraviť to je veľmi náročné. Predchádzajúce vedenie sa chválilo, že znížilo mzdy, ale to nie je pravda. Tieto peniaze boli pretransformované napríklad na prémie po skončení zmluvy, čiže boli len odložené na budúce obdobie."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

15 komentáre
2021-08-16 14:03:45
Dufam že Barto bude sa kajat pred súdom !!!
2021-08-16 14:07:21
Myslim ze statici prechadzajuci sa pri kontrolach Camp Nou radsej ,,trpia slepotou" inak ten stadion je uz na hranici uzatvorenia..