Memphis Depay sa v úlohe lídra ofenzívy Blaugranas cíti veľmi dobre od samého začiatku pôsobenia v metropole Katalánska, čo bolo vidieť okrem iného aj v ligovom zápase s Realom Sociedad. Téme sa bližšie venuje katalánsky denník Sport.

Berúc do úvahy napätú atmosféru v Barcelone, iní futbalisti by sa v deň debutu zachovali inak, ale Memphis Depay má svoj vlastný štýl. Ide svojou vlastnou cestou a v nedeľu dal jasne najavo svoje úmysly - chce byť lídrom a viesť ofenzívu Blaugranas. Pritom ešte pred samotným zápasom si získal srdcia culés, keď publikoval tweet v katalánskom jazyku: "Potrebujeme vás, vamos culés, vamos Barça," napísal Holanďan, ktorý si s novými spoluhráčmi výborne sadol. V pondelok zverejnil fotografiu na Instagrame, na ktorej bol s Griezmannom počas regeneračného tréningu. Práve s Griezmannom môže v útoku vytvoriť veľmi kvalitnú dvojicu.

V zápase proti Realu Sociedad bol Holanďan zodpovedný za zahrávanie štandardných situácií. Prihral aj Gerardovi Piquému na prvý gól v stretnutí a neskôr skúšal šťastie aj pri iných štandardných situáciách. Zdá sa, že Memphis Depay sa veľmi rýchlo udomácnil v prvom tíme Blaugranas. Času nazvyš pritom nebolo a Memphis zbožňuje výzvy. Jeho dobrodružstvo v Manchestri United nebolo tak vydarené ako by očakával, preto je teraz ešte viac motivovaný. Chce dokázať, že má na to, aby hral aj v elitnom klube a rozšíriť svoju doterajšiu zbierku trofejí. V PSV získal národný pohár, ligu aj superpohár, kým v Anglicku FA Cup a Community Shield.

Bez ohľadu na to, aké budú jeho štatistiky v tejto sezóne (v zápase proti Realu Sociedad zaznamenal svoju prvú asistenciu), zdá sa, že Depay presne pochopil, čo sa od neho vyžaduje. Z čisto športového pohľadu ukázal v nedeľu výbornú úroveň. Pohyboval sa medzi líniami, skúšal dribling, po celý čas si pýtal loptu a ukazoval sa spoluhráčom. Spolu s Griezmannom boli mimoriadne zapojení do diania na trávniku. Depay sa dokonca odvážil zakončiť na bránku z viac ako 30 metrov, čo len poukazuje na to, že si verí. Súper ho fauloval dokopy 5-krát, čo dokazuje, že protihráči si s ním nevedeli poradiť.

Ale najúžasnejšou vecou je jeho energia a mentálne nastavenie. Holanďan prišiel do klubu, ktorý bol po odchode Messiho v nie práve najlepšej nálade. Memphis chce túto atmosféru v tíme úplne zmeniť, chce byť šoumen. Táto šou sa v podstate začala a my dúfame, že si toto futbalové predstavenie budeme užívať veľmi dlho.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2021-08-17 13:42:37
držim mu palce dotoho Memphis !!
kluc Premium
2021-08-17 13:48:57
Mňa to neprekvapuje ☺️