Zápas Barcelony s Realom Sociedad v prvom kole La Ligy sa mohol niesť v znamení odchodu Lea Messiho z Camp Nou, ale mužstvo sa postaralo o to, že atmosféra bola napokon úplne iná. Zverenci Ronalda Koemana potvrdili, že Barcelona prežije aj odchod najlepšieho hráča sveta.

Katalánci odohrali proti Realu Sociedad výborný zápas a ukázali, že majú plán ako vyhrávať aj bez Argentínca. Prvým aspektom ich výkonu, ktorý stojí za zmienku, bolo kolektívne úsilie v snahe získať stratenú loptu. Každý z desiatich hráčov v poli vykonal maximum v presingu a ako tím vymazali snahu Realu Sociedad o konštruktívnu rozohrávku.

Kým bol Messi v Barcelone, veľakrát sa poukazovalo na to, že Argentínec sa nemusí zúčastňovať obrannej hry mužstva. V posledných sezónach, keď útočný dvoj záprah Barcelony tvoril Messi so Suarezom, bolo badať, že ofenzíva nestíha pomáhať mužstvu v presingu. V mnohých zápasoch proti silným súperom bol tento fakt markantný.

Druhý gól Barcelony padol práve po vysokom napádaní, keď Éric García získal loptu od Adnana Januzaja a strelecky sa potom presadil Martín Braithwaite. Katalánci vyčnievali aj z pohľadu držania lopty, vytvorili si sériu výborných príležitostí. Lopta sa vedela pekne dostať až k útočníkom, miesto toho, aby spoluhráči nasilu hľadali Messiho.

Griezmann žiaril

Francúzsky útočník podal fantastický výkon po všetkých stránkach. Aj keď sa mu nepodarilo skórovať, pre súpera predstavoval veľkú hrozbu. V zakončení mu chýbalo viac šťastia, keď jeden z jeho pokusov skončil na konštrukcii bránky. Výborne si počínal aj v obrannej činnosti, kde mužstvo jeho prínos cíti počas celého zápasu.

Na plán Barcelony už bez Messiho poukázal aj tréner Barcelony Ronald Koeman po skončení stretnutia s Realom Sociedad: "Náš futbal môže byť teraz viac kolektívny ako predtým. Samozrejme, že nemáme hráča, ktorý sám rozhoduje zápasy. Teraz je to tímovejšie," uviedol. Hoci sa jedná len o začiatok sezóny, hra Barcelony pôsobí už teraz pozitívnym dojmom.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com marca.com

Diskusia

10 komentáre
2021-08-18 09:01:38
Z grafu je patrné, že čím víc gólů dáme, tím víc bodů máme.
2021-08-18 09:08:58
Ja by som len k článku dodal, že druhý polčas bol zo strany FCB podstatne horší.