Pre Barcelonu bol úvodný zápas novej sezóny La Ligy proti Realu Sociedad naozaj veľkou výzvou, nakoľko sa predstavila bez Lea Messiho a zároveň využila rozostavenie 4-3-3. V novom systéme sa však darilo Sergiñovi Destovi.

Američan sa predstavil na poste pravého beka v štvorčlennej obrannej formácii. Častokrát sme ho však videli hrať takmer ako krídelníka, keďže Ronald Koeman nariadil tímu meniť rozostavenie podľa potreby na troch obrancov.

Destovi sa na jeho obľúbenej pozícii darilo, nakoľko mal príležitosť nabiehať dopredu a pomáhať mužstvu v ofenzíve, no istý výkon predviedol aj smerom dozadu. V zápase proti Realu Sociedad nedovolil súperovi takmer nič a Koeman ho vystriedal v 70. minúte z dôvodu únavy. Je začiatok sezóny a Američan sa ešte potrebuje dostať do tempa. Camp Nou odmenil hráča potleskom.

Pravý bek Blaugranas podával vo svojej prvej sezóne v metropole Katalánska nevyrovnané výkony, preto klub počas leta posilnil post pravého obrancu príchodom Emersona Royala. Zámerom Barcelony je zvýšiť konkurenciu na tomto poste. Dest v každom prípade podal výborný výkon, čím dal trénerovi jasne najavo, že si chce udržať miesto v základnej zostave.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
2021-08-18 09:53:45
Fuha, tak žeby až žiaril, sa mi nevidelo... Nevravím ale že hral zle. Žiaril v prvom polčase Depay a Griezmann, Dest bol skôr menej na lopte ako som bol u neho zvyknutý.
2021-08-18 10:27:48
To jako všichni zářili? Barcelona vyhraje doma před fanoušky zápas a my z toho oslavujeme? Tak typické pro nás. Hráči předvedli výkon, který by měl být standardem.