Nová posila FC Barcelona Memphis Depay v rozhovore pre El Periódico porozprával okrem iného o svojej minulosti, o tréneroch, s ktorými sa počas kariéry stretol a o svojom chápaní futbalu. Holanďan priznal, že boh mu dal talent, z ktorého sa môže tešiť a robiť radosť iným. Memphis okrem toho priznal, že veľmi ľutuje, že nemal príležitosť spoznať Lea Messiho.

Fanúšikovia Barcelony si Memphisa stihli obľúbiť v priebehu krátkeho času. Holanďan rýchlo nadviazal kontakt s culés, ktorí v uplynulú nedeľu zasadli na tribúnach na Camp Nou. Možnože niektorí z nich ani nevedeli, aký je dobrý. Memphis je zvyknutý na náročné začiatky z pôsobenia v Manchestri United a tiež v Lyone, no nakoniec našiel trénera, s ktorý si veľmi dobre rozumie. "Je medzi nami chémia," priznal. Po komplikovanom detstve dozrel. Teraz je garanciou úsilia a vášne, ale predovšetkým hľadá slobodu.

Začnime od začiatku. Keď si mal v roku 2015 možnosť vybrať si miesto, kde mal byť vybudovaný Cruyff Court, vybral si si Moordreck, malé mestečko, kde si vyrastal. Prečo? Neexistovali dobré ihriská, keď si bol dieťa?

"Pochádzam odtiaľ. Vždy som bol zaneprázdnený hraním. K dispozícii bolo niekoľko ihrísk, ale nie veľmi dobrej kvality."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

1 komentár
2021-08-20 20:09:47
Slobodu?Takže miesto po Messim. Alebo sa dal zaočkovať.