Tréner FC Barcelona Ronald Koeman zhodnotil na tlačovej konferencii po zápase s Athletic Club remízu 1:1. Holanďan je názoru, že remíza je spravodlivým výsledkom.

[Catalunya Radio] Barcelona zareagovala po inkasovanom góle veľmi dobre, ale prečo to trápenie v obrane, najmä pri snahe vyviesť loptu?

"Predovšetkým dobrý večer, mám radosť, že sme tu všetci spolu. Po futbalovej stránke to bol v mnohých ohľadoch skvelý zápas. Myslím si, že na začiatku zápasu sme si veľmi skomplikovali úlohy. Súper na nás výborne tlačil a robil to dobre. Je potrebné vedieť, kedy môžeme hrať na krátko. Aj od brankára. V prvých 15 minútach nám chýbala kontrola. Strelili sme gól, neviem, či to bol faul, ale akceptovali sme to. Musíme vyzdvihnúť prístup tímu, najmä na inkasovanom góle. Myslím si, že remíza je spravodlivá. Mali sme šancu vyhrať. Athletic hral na veľmi dobrej úrovni. S výsledkom nemôžem byť spokojný."

[Marta Ramón, RAC1] Aká je úloha Frenkieho de Jonga z pohľadu zabezpečenia plynulosti hry mužstva?

"Bol veľmi dôležitý. Prelamuje línie a predviedol skvelú prihrávku na Memphisa. S loptou má skvelé tempo, odohral výborný zápas."

[Adria Albets, Cadena SER] Gerard Piqué nedohral zápas kvôli zraneniu. Povedal si, že mal problémy s lýtkom. Je to rovnaké zranenie?

"Piqué je dôležitým hráčom, Araujo hral veľmi dobre, nezmenili sme veľa. Piquého trápi to isté, čo na tréningu, myslím si, že to nie je nič vážne a na ďalší týždeň ho budeme mať k dispozícii. S Gerardom som nehovoril, ale ak je to ten istý problém, nie je to nič vážne. Trénoval normálne a nepociťoval žiadny diskomfort. Prekvapilo ma to, čo sa stalo, musíme to preanalyzovať."

[Helena Condis, Cadena Cope] Éric García bol vylúčený, ako hodnotíš jeho výkon po tom, čo sa dozvedel o smrti starého otca?

"Dozvedeli sme sa o tom pred zápasom. Je to skvelý profesionál. Aj napriek tomu, že prišiel o dedka, odohral skvelý zápas. Sme s ním a v jeho osobnej situácii mu prajeme všetko najlepšie."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Je zrejmé, že si musíte zvyknúť hrávať bez Lea Messiho, ale nemáte pocit, že vaši súperi sú odvážnejší, keď proti nim nestojí takýto hráč?

"Áno, je to pravda. Nerád hovorím stále o tom istom, ale v tomto prípade ide o najlepšieho hráča na svete. Súper sa bojí, keď je Messi na ihrisku. To isté sa týka aj nás. Ak prihráte loptu Leovi, zvyčajne ju nestratí. Je vidieť, že tu nie je. Vieme o tom a nedá sa to zmeniť."

[El Chiringuito] Memphis Depay dnes strelil fantastický gól. Je to nová veľká hviezda Barcelony?

"Memphis bol nebezpečný, najmä v druhom polčase, strelil pekný gól a mal ďalšiu šancu. Musíme zdôrazniť prístup mužstva za stavu 0:1. Nemáme k dispozícii veľa ofenzívnych hráčov, je ich nedostatok z dôvodu zranení."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2021-08-22 08:36:59
Je len začiatok sezóny, chlapci si musia zvyknúť,máme veľa nových hráčov,dnes to nebolo ono ale verím že sa budeme zlepšovať
Sempre Força barca ?♥️
2021-08-22 08:42:07
Ak si Griezmann nezníži plat aspoň na plat hráčov na jeho úrovni, ako napríklad Braithwaithe alebo Demir, tak to bude z jeho strany obrovská hanba hrať za vyššie peniaze než má úroveň, keď klub je na tom finančne zle.