Meno: Andreu Fontàs Prat
Pozícia: obranca
Dátum narodenia: 14. novembra 1989
Miesto narodenia: Banyoles, Španielsko
Výška: 186 cm
Váha: 89 kg
Debut v Barce: 31. augusta 2009 (proti Sportingu Gijón 3:0, La Liga)
Číslo dresu: 24

Mladí hráči to vo veľkoklube akým Barca nepochybne je nemajú ľahké, práve naopak. Dostať sa do zostavy pri hviezdach svetového formátu býva často ťažké a v niekoľkých prípadoch dokonca nemožné. V Barcelone nie je o talentovaných mladíkov núdza a väčšina z nich sa túži dostať do A tímu. Jedným z nich je aj Andreu Fontás, ktorý hráva na pozícii stopéra, kde v drese Blaugranas úradujú Carles Puyol s Gerardom Piquém. Fontás sa narodil v malinkom meste Banyoles, v Girone , no futbalovo vyrastal práve v Katalánsku, keď sa do La Masie pripojil v roku 2007, po svojom odchode z rodnej Girony. Svojimi výkonmi zaujal natoľko, že sa tam ohrial len jednu sezónu a nasledoval jeho presun do B tímu. V tíme Barça Atlètic bol jedným z najdôležitejších hráčov kouča Luisa Enriquého, ktorý na neho nedal dopustiť. Andreu bol súčasťou tímu, ktorému sa v roku 2010 podaril historický postup do Segunda División.

Fontás by v béčku určite pokračoval aj naďalej , no v priebehu sezóny 2010/2011 sa natrvalo usadil v prvom mužstve, aj keď pravdupovediac, moc nenastupuje a často krát len zohrieva lavičku. Svoj debut v prvom mužstve Barcelony však absolvoval už v roku 2009, keď v posledný augustový deň nastúpil na Nou Campe proti Sportingu Gijón a prizeral sa tak výhre svojho tímu 3-0. Fontása mohol navyše ako stopéra tešiť fakt, že Barca neinkasovala, čo bolo ďalšie plus.

Napriek svojmu mladému veku a len malej hŕstke odohraných zápasov sa môže Andreu pochváliť ziskom niekoľkých cenných trofejí. S Barcelonou bol pri tohtoročnom titule, triumfe v Lige Majstrov a aj pri zisku Európskeho a Španielskeho Superpoháru. Fontása momentálny stav, čiže to , že nehráva iste neteší, ale rozhodne nemusí zúfať, lebo urastený stopér vysoký 186 centimetrov svoju šancu určite v budúcnosti dostane.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.