17-ročný Gavi debutoval nedeľu v prvom tíme FC Barcelona. Katalánci hrali zápas tretieho kola La Ligy proti Getafe, ktorý nakoniec dokázali vyhrať 2:1. Mladý záložník sa dostal na ihrisko v 74. minúte, keď nahradil zraneného Sergiho Roberta. Odohral však veľmi dobré striedanie, čo potvrdzujú aj štatistiky.

Gavi dostal od Ronalda Koemana veľkú slobodu v pohybe v stredovej formácii, čo mu umožnilo naplno ukázať svoj mimoriadny talent. Andalúzan počas pobytu na ihrisku zaznamenal 12 presných prihrávok, medzi nim aj jeden dlhý pas. Okrem toho získal tri lopty, čím ukázal svoje angažovanie aj v defenzíve v kľúčovej fáze zápasu a to pri otvorenom stave stretnutia.

Mladý záložník bol dvakrát faulovaný, v oboch prípadoch bol previnilcom Djené, čo vyvolalo reakciu fanúšikov na Camp Nou. Culés na Camp Nou neraz protestovali proti zvláštnym rozhodnutiam rozhodcu Gonzáleza Fuertasa, ktorý ani jeden z týchto dvoch faulov neocenil žltou kartou. Gavi však musí popracovať na držaní lopty, pretože počas zápasu stratil až 7 lôpt, čo sa však určite zlepší v nasledujúcich zápasoch, pokiaľ mu Koeman dá ďalšie šance.

FC Barcelona na svojej oficiálne internetovej stránke pripomenula, že Gavi mal v deň svojho debutu v Áčku Blaugranas presne 17 rokov a 24 dní. To znamená, že sa stal po Vicente Martínezovi, Ansu Fatim a Bojanovi Krkićovi štvrtým najmladším hráčom, ktorý debutoval za prvý tím Barçy v La Lige. Mundo Deportivo navyše pripomína, že Gavi je hráčom, na ktorého sa Barcelona bude môcť v budúcnosti spoľahnúť.

zdroj: fcbarcelona.com mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-08-30 21:09:21
FUTURE ❤️❤️❤️
2021-08-30 22:03:43
Sľubné štatistiky. Získal tri a stratil sedem!