Barcelona štartuje svoju púť v novom ročníku Ligy Majstrov už teraz v utorok prestížnym zápasom proti Bayernu Mníchov. Zdá sa, že až taký prestížny však napokon nie je, nakoľko pár dní pred výkopom je stále dostupných viac ako 8 000 vstupeniek.

Vláda nedávno rozhodla, že zápas Barcelony s Bayernom na Camp Nou si môže pozrieť 40 000 fanúšikov. Na prvý pohľad málo, ale vo štvrtok uplynul termín pre socios, aby sa mohli zaregistrovať a rezervovať si lístky. Klub očakával, že záujemcov bude viac ako dostupných lístkov, preto sa uvádzalo, že prebehne aj žreb.

Ukazuje sa však, že na Camp Nou bude menej fanúšikov ako je povolené. Socios si totiž rezervovali viac ako 31 000 miest. Ide o znepokojujúcu správu, nakoľko zápas proti Bayernu, jednému z najlepších klubov na starom kontinente, je skutočným šlágrom.

Táto situácia sa v každom prípade nestala prvýkrát v tejto sezóne. Na zápas proti Getafe mohlo na Camp Nou prísť 20 000 fanúšikov, ale nakoniec ich bolo len 19 136 a žreb tak nebol potrebný. Do úvahy je však potrebné vziať to, že Getafe je priemerné mužstvo v španielskej lige a zápas sa hral o 17:00. Faktom každopádne zostáva, že ľudí ochotných sledovať zápas priamo na štadióne nebolo veľa.

Situácia pred zápasom s Bayernom musí pritiahnuť pozornosť vedenia Barcelony. Je to jasný signál, že sa deje niečo znepokojujúce. Fanúšikovia nemohli vstúpiť na štadión viac ako 1,5 roka a keď vláda konečne otvorila brány, záujem je nízky. Určite s tým súvisí aj odchod Lea Messiho z klubu a ďalšie problémy Barcelony. Mužstvo musí reagovať a získať si dôveru fanúšikov.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

13 komentáre
2021-09-11 10:32:07
To už aj fanúšikovia sa boja prísť na zápas ?
2021-09-11 10:37:05
Ja idem! @@@