FC Barcelona zaháji sezónu v tohtoročnej edícii Ligy Majstrov domácim zápas proti Bayernu Mníchov, ktorý je na programe už tento utorok. Nad účasťou niektorých hráčov Blaugranas v tomto šlágri stále visí otáznik.

V súčasnosti je jasné, že do zápasu nezasiahnu dlhodobo zranení hráči Ousmane Dembélé, Sergio Agüero a Ansu Fati. Jordi Alba a Sergiño Dest sa z reprezentačnej prestávky vrátili s drobnými zraneniami. Alba už trénoval s mužstvom, ale Dest pracoval len v posilňovni a nie je zrejmé, či sa do zápasu s Bayernom stihne zotaviť.

V prípade ich absencie by Ronald Koeman mohol využiť Sergiho Roberta a Oscara Minguezu na pravej a ľavej strane defenzívy, pričom dnešný a zajtrajší tréning bude rozhodujúci v otázka dostupnosti Desta a Albu.

Medzitým sa návrat Gerarda Piquého po zranení považuje za samozrejmosť. Stopér vynechal ligovú konfrontáciu proti Getafe, ale v súčasnosti normálne trénuje so zvyškom mužstva. Éric García vynechal zápas proti Getafe kvôli suspendácii, ale existuje šanca, že do zápasu proti Bayernu nezasiahne kvôli atletickým útočníkom Bayernu. Koeman sa môže rozhodnúť pre Arauja či dokonca Samuela Umtitiho.

Ďalší otáznik visí nad Martínom Braithwaiteom, ktorý v sobotu trénoval len individuálne. Stále však existuje možnosť, že aj keby sa Dán stihol dať do poriadku, Koeman dá v tomto zápase prednosť Luukovi de Jongovi. Návrat na trávniky môže ohlásiť aj Philippe Coutinho, ktorý bol mimo hru dlhé mesiace kvôli zraneniu kolena.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

9 komentáre
2021-09-12 08:46:56
Boze to bude naklad zase
2021-09-12 08:55:23
No papez mal ist radsej do barcelony jak pozeram