Tréner FC Barcelona poskytol rozhovor pre katalánsky denník Sport, v ktorom odpovedal na otázky týkajúce sa súčasnej situácie Barcelony - odchod Messiho, kroky Joana Laportu, nutnosť vsadiť na mladých hráčov...

Vidíš sa v prvom rade ako človek z klubu a brániš predovšetkým záujmy FC Barcelona, dokonca aj keď to nie je prospešné pre tvoje vlastné záujmy ako trénera?

"Predovšetkým sa považujem za človeka z klubu. Vždy som veril, že mám zodpovednosť pomôcť klubu, v ktorom sa nachádzam, hľadajúc spôsoby na zlepšenie mužstva bez ohrozenia dobra klubu. S určitosťou to, čo sa deje v Barcelone v poslednom čase, je niečo výnimočné. Zažil som už všetko! Prvý deň, keď som len dorazil, Messi chcel odísť, prišiel slávny fax; potom delikátna finančná situácia v klube, tiež vyslovenie nedôvery a rezignácia Bartomeua či vedenia. Veľa problémov. Nebolo to jednoduché. Príkladom toho, že chcem pomôcť klubu, bolo rozhodnutie súvisiace s Emersonom."

Vysvetli to.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

3 komentáre
2021-09-12 10:30:51
Zaujimavé:
Podľa Daily Mail predali United od 2. septembra, keď potvrdili jeho číslo 7, Ronaldove dresy v hodnote 187,1 milióna libier, čím Portugalčan stanovil rekord v Premier League. V tomto smere nechal ďaleko za sebou svojho rivala Messiho. Argentínsky útočník mal síce náskok troch týždňov, ale PSG získal na predaji dresov s číslom 30 „iba“ 103,8 milióna libier.
2021-09-12 11:45:03
Roberta nemáme, alebo aspoň by sme nemali vôbec mať ako možnosť na RB. Nie je, nikdy nebol a nikdy nebude z neho RB. Môže hrať tak jedine v zálohe. To iba neskôr ho z nutnosti pretransformovali a RB, ale ta absolútne nepatrí