Tréner Bayernu Mníchov Julian Nagelsmann absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom s Barcelonou na Camp Nou.

Aká je zdravotná situácia hráčov Bayernu?

"Serge Gnabry a Coman vycestujú s nami a uvidíme ako zareagujú po dnešnom tréningu. Pred zápasom sa dozvieme, či Serge bude môcť hrať. Situácia Lewandowskeho je dobrá, v zápase proti Lipsku sme ho stiahli z trávnika, pretože je pre nás veľmi cenný. Zajtra už bude s nami. V Mníchove zostáva len Tolisso, ostatní letia s nami."

Očakávaš inú Barcelonu bez Messiho?

"Barcelona je iná, neviem, či silnejšia alebo slabšia. Messi je mimoriadny futbalista a samozrejme, že bude chýbať. Predtým ho hľadali všetci, ale pre iných je to šanca vykročiť z jeho tieňa a prevziať zodpovednosť, napríklad pre De Jonga či Pedriho. Barcelona zmenila štruktúru obrany, má mladých hráčov, útočí vysokým presingom. Zmenila tiež rozostavenie, teraz hrá 4-3-3, ale môže sa vrátiť aj k inej schéme. Takáto zmena by nás nezaskočila. Nepovedal by som, že bude určite horšia v porovnaní s uplynulou sezónou. Bude to veľmi náročný zápas a na to, aby sme vyhrali, musíme odohrať perfektný zápas."

Čo pre teba znamená Liga Majstrov?

"Peknú trofej. Bayernu sa podarilo vyhrať pred dvoma edíciami a musíme to urobiť opäť. Pre medzinárodné kluby je to najvyššia úroveň. Je dôležité začať skupinovú fázu víťazstvom. Pôjde o ťažký zápas, ale sme veľmi motivovaní hrať na úžasnom štadióne proti skvelému súperovi. Dúfam, že dosiahneme dobrý výsledok."

Na štadióne bude 45 000 fanúšikov. Musíš hráčov pripravovať na tento zápas nejako špeciálne kvôli podpore zo strany fanúšikov pre súpera a absencii vašich fanúšikov?

"Myslím si, že nikto z hráčov sa nebojí atmosféry. Hráči na to musia byť pripravení. Všetci chcú hrať na takýchto štadiónoch od veteránov ako Neuer až po najmladších ako Musiala. Dokonca aj bez fanúšikov Bayernu je skvelé, že na Camp Nou budú diváci. Ideme na skvelý štadión, do úžasného mesta, na svete je len málo takýchto objektov, ktoré vytvárajú takúto atmosféru, ale pre mojich hráčov to nie je problém. Pripomeniem, že mužstvo už hralo na štadiónoch s takou atmosférou ako napríklad v Dortmunde či Istanbule, takže hráči sú zvyknutí."

Je Bayern favoritom?

"Toto je téma pre médiá. Nezáleží na tom, kto je favoritom, máme tu dočinenia s dvojicou skvelých mužstiev. Obe mužstvá chcú odohrať skvelý zápas. Výsledok môže závisieť od dňa či motivácie a my vybehneme na trávnik veľmi motivovaní."

Ako by mohlo vaše plánovanie ovplyvniť to, ak Barcelona nastúpi s trojicou obrancov?

"Uvidíme, ako bude hrať Barcelona. S trojicou stopérov hrala dobre. Nezaskočí nás. Máme predstavu, akým spôsobom chceme byť efektívni. Na tieto stretnutia je potrebné pripraviť zmeny a alternatívy bez ohľadu na to, ako bude hrať súper. Máme však vlastnú filozofiu a nebudeme veľmi prihliadať na Barcelonu, chceme hrať svoj futbal."

Myslíš si, že Barcelona je bez Messiho lepšia či horšia?

"Myslím si, že je iná, len to sa počíta. Ak máte Messiho, hráči ho hľadajú a závisia od jeho riešení a teraz budú mať túto zodpovednosť iní. Teraz je kľúčovým hráčom Depay, Barcelona má aj De Jonga. Mužstvo má úplne inú štruktúru, neviem, či lepšiu, či horšiu, ale inú. Messi bol rozhodujúcim hráčom a teraz sa všetko zmenilo. Barcelone sa však v tejto sezóne darí."

Môže byť Barcelona považovaná za kandidáta na titul?

"Myslím si, že obe mužstvá budú bojovať o titul. Môžu sa vytvárať negatívne titulky a to, čo sa deje, môže mať vplyv na imidž tímu, ale nie nevyhnutne na to, čo sa deje na ihrisku. Stretnutie proti Barcelone je obrovskou výzvou. Ak zajtra nevyhráme, neprídeme o šancu na zisk trofeje, ale chceme získať dobrý výsledok. Liga Majstrov nie je maratón, ale ani šprint na 100 metrov."

zdroj: as.com marca.com mundodeportivo.es
foto: twitter.com/fcbayern

Diskusia

1 komentár
2021-09-13 18:56:59
Máme svoju filozofiu a nebudeme prihliadať na Barcelonu, chceme hrať svoj futbal.