Tréner FC Barcelona musí pred dnešným náročným zápasom proti Bayernu Mníchov riešiť narastajúcu krízu vo svojej ofenzívnej línii.

Dnes bude mať Barcelona k dispozícii len dvoch zo šiestich útočníkov. Holanďan má o zábavu postarané a je zrejmé, že proti silnému Bayernu Mníchov bude musieť improvizovať. Koeman počas leta prišiel o Lea Messiho a Antoine Griezmanna, pretože obaja hráči boli nútení odísť z Camp Nou. Už predtým bol zranený Ousmane Dembélé a taktiež Ansu Fati a v posledných dňoch sa prevalilo, že zranenie kolena v prípade Martína Braithwaitea je natoľko vážne, že si vyžiada operáciu. Zranený na dlhšie obdobie je aj Sergio Agüero.

Tréner Blaugranas má na dnes večer k výberu už len Luuka de Jonga, ktorý je v tíme sotva pár dní a Memphisa Depaya. Pravdou však je, že Memphis si počína pozoruhodne dobre od svojho príchodu do metropoly Katalánska a nechajme sa prekvapiť, ako sa mu bude dariť v zápase proti elitnému súperovi. De Jonga si zas Koeman vyžiadal preto, aby mal k dispozícii iný typ útočníka.

Veľa alternatív však Koeman nemá k dispozícii. Siahnuť môže po neskúsenom Demirovi a do zápasu by mohol zasiahnuť aj Philippe Coutiho. Brazílčan však nehral dlhých 9 mesiacov a v jeho prípade je potrebné začínať pozvoľna...

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock marca.com

Diskusia

2 komentáre
2021-09-14 14:41:35
Určite by som dal radšej príležitosť ukázať sa Demirovi ako Lukovi s ktorým sa navyše ani buduci rok nepočíta
2021-09-14 15:24:56
Pred pár dňami sa v diskusii riešil Koeman, či je dobrý pre Barcu, alebo nie. Nikdy nebol môj favorit, ale zároveň som ho vždy obhajoval voči tým "odborníkom", ktorý tu píšu o ňom, ako o najväčšom probléme klubu. Keď si teraz prečítate, akú údernú silu má k dispozícii pred dnešným zápasom, tak si dúfam uvedomíte, že aj keby bol na trénerskej stoličke najlepší tréner na svete, tak to mužstvo momentálne nemá na to, aby urobilo výsledok. ...ako sa hovorí: z hovna bič neupletieš...