Prezident FC Barcelona dnes pred odchodom na obed so zástupcami Bayernu Mníchov poskytol médiám krátky rozhovor, v ktorom sa vyjadril k vzťahom s trénerom Ronaldom Koemanom či Javierom Tebasom a tiež k včerajšiemu tweetu svojho poradcu Enrica Masipa.

Ako pristupuješ k zápasu s Bayernom?

"Vo veľmi dobrej nálade. Tieto zápasy chcete hrať. Neviem sa dočkať, je to návrat Ligy Majstrov. Hráme proti výbornému súperovi, ale história nám hovorí, že sa vždy dokážeme dostať z ťažkých situácií."

Existuje túžba po odvete?

"Máme túžbu vyhrať a byť konkurencieschopnými."

Včera sa objavil tweet Masipa, ktorý je interpretovaný ako odpoveď Koemanovi. Hovoril si dnes s trénerom?

"Išiel som sa pozrieť na tréning. Pozdravil som Koemana a podporil som ho. Vie, že nás čaká ťažký zápas a pricestuje k nám veľký rival v čase, keď nám chýbajú hráči, ale videl som ho sebavedomého. To všetko je v medziach normálnych vzťahov medzi prezidentom a trénerom. Vychádzam s ním veľmi dobre, mám ho rád a má moju plnú dôveru. Veríme v trénera, má našu podporu a rešpektujeme ho. Tweeti Masipa je dôsledkom istých vyhlásení, ktoré sa objavili. Enric má úplnú pravdu. Nejde tu o prihrievanie atmosféry, ale o zdôraznenie hodnoty práce, ktorú vykonávame všetci v klube. Od prezidenta, cez generálneho alebo športového riaditeľa až po trénera."

Šéf tvojej predchádzajúcej kampane povedal, že Koeman sa sám ničí.

"Nebudem zachádzať do týchto vecí. Každý môže vyjadriť taký názor, aký chce, rešpektujem to. Zdôrazňujem však, že vzťahy sú dobré a nemusíte v tom hľadať nič iné. Želáme Koemanovi šťastie, v podstate želáme šťastie sebe, pretože sme na jednej lodi, ideme rovnakým smerom, máme rovnaké ciele, zdieľame model, ktorý budujeme a neexistujú žiadne rozdiely okrem toho, že každý musí vyjadriť svoj názor na tú či inú tému. Rozhovory sú plynulé."

Nehrozí v prípade prehry nebezpečenstvo?

"Nie."

Hovoril si v poslednom čase s Tebasom? Zdôrazňuje sa, že Messi neodišiel z finančných dôvodov.

"S Tebasom som sa rozprával prostredníctvom Whatsappu a teda, má inú víziu ako ja a niekedy rozmýšľame iným spôsobom. Rešpektujem to, ale nestotožňujem sa s tým."

zdroj: as.com cadena COPE
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
Revive Premium
2021-09-14 18:13:56
Keby bol na trhu voľný top tréner, Laporta by bez mihnutia oka poslal Koemana do péčka. Tieto vyhlásenia nemajú veľkú váhu.
2021-09-14 23:14:12
Tento fantasticky potkan, ktory je viac ako klub to chce s klubom len a len dobre! Nech ide do psej matere hajzel! Dufam, ze si uzil dnesny vykon snov! By ma zaujimalo na aky k... t bral depaya tento potkan! ked nezahra proti bayernu tak naco je nam taky hrac ligu mozu hrat hraci z becka! radsej nech sa potkan laporta necha vytrtkat perezom do riti na to je laporta ako udelany!