FC Barcelona vo včerajšom zápase podľa predpokladov nestačila na favorizovaný Bayern Mníchov a prehrala rozdielom triedy. Zápas však napriek tomu priniesol určité pozitíva.

Najlepšie: Minúty pre mladých chalanov

Azda najväčším prínosom Ronalda Koemana pre Barcelonu je jeho práca s mladými futbalistami. Áno, neprajníci poukážu na to, že vzhľadom na zranenia v kádri nemá ani na výber alebo budú poukazovať na situáciu Puiga, ale fakty sú také, že mladíci dostávajú veľa šancí. Proti Bayernu si zahralo až 7 hráčov pod 23 rokov, medzi nimi štyria pod 20 rokov. Pritom bolo zrejmé, že Gavi a Demir výrazne zlepšili obraz hry Barcelony. Nerobme si v každom prípade ilúzie - včera neexistovalo riešenie, v ktorom by Barcelona mohla konkurovať Bayernu, ale zápas by vyzeral úplne inak, ak by mladíci hrali od začiatku tak, ako sa zápas skončil.

Najhoršie: Taktický hurá systém

Barcelona odštartovala zápas s trojicou stopérov a dvojicou útočníkov, z ktorých bol len jeden dostatočne mobilný na to, aby mohol vytvárať presing. Efekt bol opačný, Barcelona presing takmer nehrala resp. hrala ho na úrovni mužstiev La Ligy zo spodku tabuľky. Proti Bayernu Mníchov však s týmto nemala šancu na úspech. Zverenci Nagelsmanna bez problémov vyvážali lopty zo svojej polovice a v prípade problémov sa mohli spoľahnúť na dlhé lopty od Neuera. Stiahnuť Busquetsa za Pedriho a De Jonga a snaha o rozostavenie 4-2-3-1 z minulej sezóny už nefungovala. Sergiovi sa darí v zálohe s veľmi mobilnými záložníkmi. Krajní obrancovia zas nedokázali držať tempo pri rýchlych akciách, jednoducho nestíhali a stopéri sa radšej dopredu ani nepúšťali. Pekným zhrnutím prístupu Barcelony bola akcia Goretzku, ktorý si v druhom polčase bez obáv nabehol do pokutového územia bez toho, aby sa ho niektorí zo záložníkov snažil zastaviť.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

17 komentáre
2021-09-15 07:01:44
Tipoval som 1:3,ale aspoň z jedným útočníkom..
2021-09-15 07:04:27
Bayern nás rozsekal taka je realita