Alejandro Balde debutoval v prvom tíme FC Barcelona v zápase proti Bayernu Mníchov, keď na ihrisku vystriedal Jordiho Albu. Dá sa očakávať, že Balde si v najbližšom čase zahrá trochu viac, pretože Alba sa zranil. Odchovanec La Masie má veľkú radosť z toho, že dostal šancu.

Debut

"Bol to môj sen aj napriek výsledku. Pracujem na tom, odkedy som v klube, čiže od mojich 7. rokov. Možnosť debutovať proti Bayernu v Lige Majstrov, klubu, ktorý patrí medzi tie najlepšie v Európe, je splnený sen."

Minúty

"Nečakal som, že sa dostanem na trávnik, ale Jordi Alba požiadal o striedanie a ja som sa rozcvičoval asi 30 sekúnd a povedali mi, že idem. Vtedy mi hlavou prebehlo veľa vecí. Chcel som ísť, debutovať. Som veľmi spokojný."

Niečo na pamiatku

"Vzal som si dres Daviesa, ktorý hráva na mojej pozícii a ktorého mám veľmi rád a tiež Upamecana. Nechám si aj svoj dres, zarámujem si ho pre seba. Toto je pamiatka, ktorú si nechám."

Ciele

"Dúfam, že budem naďalej dostávať minúty v prvom tíme, zbierať skúsenosti, trénovať a učiť sa od najlepších."

zdroj: marca.com sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2021-09-16 09:36:29
Ten chalan sa mi veľmi páčil. Pokiaľ sa mu nepritrafia zranenia ako Fatimu, myslím že z neho bude dobrá posila.
8JK8 Premium
2021-09-16 09:55:40
Táto sezóna môže byť zlomová pre mladé talenty s la masie budú dostávať veľa šancí a môžu ukázať na koho sa môže Barca v ďalších sezónach spoliehať ?