FC Barcelona oznámila závery z dnešného zasadnutia vedenia klubu. Okrem iného bol schválený rozpočet klubu za predchádzajúcu a aktuálnu sezónu a dátum zhromaždenia socios compromisarios.

Vedenie FC Barcelona dnes uzatvorilo rozpočet za sezónu 2020/2021, v ktorej straty dosiahli výšku až 481 miliónov eur. Prijatý bol aj rozpočet na sezónu 2021/2022, v ktorej sú očakávané príjmy vo výške 765 miliónov eur. Klub v každom prípade nezverejnil ďalšie údaje, ako napríklad očakávané výdavky, takže nie je jasné, či je naplánovaný zisk alebo strata. O oboch rozpočtoch sa musí ešte hlasovať na zhromaždení socios compromisarios, ktoré sa uskutoční 16. alebo 17. októbra pri príležitosti konania zápasu Barcelony s Valenciou na Camp Nou. Termín bol odsúhlasený na dnešnom zasadnutí.

Barcelona okrem toho informovala, že v stredu 6. októbra budú verejnosti predstavené výsledky auditu. Za to je zodpovedný generálny riaditeľ klubu Ferran Reverter.

Barcelona ďalej oznámila, že vedenie schválilo založenie spoločnosti Barça Producciones SL, ktorá má integrovať audiovizuálne aktivity Barça Studios, pričom 100% jej akcií vlastní klub. Počas zhromaždenia socios compromisarios má vedenie klubu predstaviť návrh na úpravu štatútu klubu vrátane možnosti elektronickej registrácie pre nových socios či skrátenie funkčného obdobia budúcich vedení na 5 rokov. Barcelona zverejní všetky informácie týkajúce sa týchto navrhovaných zmien najneskôr 20 dní pred termínom konania zasadnutia socios compromisarios.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
8JK8 Premium
2021-09-16 22:13:43
Uvidíme čo sa ešte všetko dozvieme...
2021-09-16 22:38:25
Za minulu sezonu sa ocakavali prijmy 700m. Ak za dalsiu bude tych 765m tak to je sen. Sam Laporta povedal ze pokles prijmov kvoli covidu je len cca 90m. Ludia sa boja bankrotu a tu mame plny vagon penezi. :)

Ta strata 480m za minulu sezonu (celkovo 1.35miliardy) je zapricinena z 300m tymi vysokymi platmi ktore Barto narozdaval ale Laporta ju este nafukol uctovnymi trikmi aby nakydal Bartovi na hlavu este viac a tuto sezonu to dalsim trikom prevedie na zisk a bude sa chvalit o kolko on znizil dlh. Uvidite. :)