Memphis Depay sa zúčastnil tlačovej konferencie pre ázijské médiá, počas ktorej hovoril o svojom príchode do Barcelony či o zápase proti Bayernu a podporil aj kritizovaného Ronalda Koemana.

Prvé kroky v Barcelone

"Som veľmi šťastný, že som prišiel do Barcelony, do veľmi pekného mesta, v ktorom chcem ukázať svoj talent. Je to jedno z mojich obľúbených miest a prišiel som sem vyhrávať zápasy a hrať čo najlepšie pre mužstvo."

"Od prvého dňa po príchode som sa cítil milo vítaný. Klub mi dal veľkú dôveru. Šatňa bola veľmi priateľská, to je jedna zo silných stránok tímu. Prijatie fanúšikmi počas môjho prvého zápasu na Camp Nou bolo úžasné, sen sa stal skutočnosťou. To bol však len začiatok, pretože chcem s Barcelonou veľa dosiahnuť."

"Je mi cťou hrať za Barcelonu, mám z toho radosť. Užívam si každý deň v tomto skvelom klube, ktorý má veľkú históriu a úžasných fanúšikov. Hrať za Barcelonu pre mňa znamená všetko."

"Začal som dobre, ale musím pokračovať v dobrej hre. Ešte som nedosiahol svoju najlepšiu úroveň. Cítim sa dobre, ale stále sa zlepšujem. Chcem aj naďalej strieľať góly a asistovať."

Súčasná situácia

"Výsledok zápasu proti Bayernu bol samozrejme sklamaním. Musíme sa z tohto zlyhania poučiť a všetci pokračovať rovnakým smerom, aby sme odvrátili túto situáciu. Rozhodne však verím, že nájdeme spôsob, ako zabojovať o všetky trofeje. Sme Barcelona a ja chcem pomôcť zvrátiť túto ťažkú situáciu."

"Máme pred sebou veľa zápasov. Mladí hráči sú pripravení na to, aby využívali šance. Majú veľkú kvalitu a okrem toho tvrdo trénujú, aby sa rozvíjali. A najdôležitejšie je to, že si užívajú každý zápas."

"Chceme sa postaviť čelom každému súperovi. Budeme tvrdo pracovať a trénovať, aby sme mohli súperiť. S určitosťou mnohých prekvapíme. S hráčmi, akých máme, môžeme rozvíjať dobrý futbal."

Strelecké štatistiky

"Na ihrisku chcem ukázať moje ambície. Nikdy nemyslím len na čísla, chcem poskytnúť množstvo práce, dať veľa gólov a zaznamenať veľa asistencií. Osobne si myslím, že to bude dobrá sezóna, ale rovnako aj pre tím."

Koeman

"Pozná ma veľmi dobre, pretože sme sa stretli v reprezentácii Holandska. Verím jeho filozofii a spôsobu, akým chce hrať. Vieme, že sme v ťažkej situácii a musíme držať spolu a tvrdo pracovať. Chceme súperiť na maximum. Všetci v trénerskom štábe sú adekvátne pripravení, aby z nás dostali to najlepšie, aby nám dodali sebadôveru a vytiahli z nás to najlepšie v každom zápase."

"Cítim sa pohodlne, mám trénera, ktorý mi dáva veľa slobody a veľmi mi dôveruje. Veľa odo mňa očakáva a ja sa mu za dôveru odvďačím prácou. S Koemanom sa mi spolupracuje veľmi dobre a celé mužstvo si ho váži, pretože je to osobnosť s veľkou históriou."

Tetovanie po zisku titulu

"Tetovanie je súčasťou môjho tela, života a imidžu. Budeme bojovať o La Ligu a Ligu Majstrov a ak to dosiahneme, uvidím, či nájdem špeciálne miesto na vytetovanie trofejí, bolo by to pekné."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2021-09-18 18:45:12
Nový srandista na scéne …
2021-09-18 23:56:09
Sympatický hráč, přeji mu jen to nejlepší, miluje Barcu a chce jí pomoci.