Bayern Mníchov nastavil Barcelone zrkadlo a spolu s množstvom zranených hráčov v kádri musí Ronald Koeman zostaviť inú základnú jedenástku. Okrem toho sa musí vrátiť k systému 4-3-3.

Katalánsky denník Sport sa zameral na zloženie ofenzívy a naznačuje, že vpredu si zahrajú Philippe Coutinho, Memphis Depay a Luuk de Jong. Denník Mundo Deportivo si naopak kladie otázku, ako holandský tréner vyskladá stred poľa, nakoľko nemá k dispozícii Pedriho.

Sport tvrdí, že je prakticky isté, že v najbližšom zápase proti Granade sa Barcelona predstaví s trojicou útočníkov. Ronald Koeman sa plánuje vrátiť k systému 4-3-3, v ktorom začínal sezónu, ale v zápase proti Bayernu Mníchov sa rozhodol pre zmenu. Ofenzíve trio budú tvoriť podľa všetkého Philippe Coutinho, nedotknuteľný Memphis Depay a Luuk de Jong, aj keď existuje možnosť, že Holanďan dá prednosť Yusufovi Demirovi. Sport píše, že Coutinho by sa v takom prípade stiahol do zálohy alebo Luuk de Jong by zostal na lavičke. Pôjde o desiatu verziu zostavenia útoku, odkedy Ronald Koeman prišiel na Camp Nou.

Koeman potreboval nejaký čas na to, aby sa presvedčil o systéme 4-3-3. Svoje dobrodružstvo v metropole Katalánska začal tým, že Barcelona hrávala systémom 4-2-3-1. Trojicu útočníkov sme si mohli pozrieť až v 11. kole La Ligy v zápase proti Osasune, ktorý Barcelona vyhrala 4:0. Bol to posledný zápas, v ktorom skóroval aj Coutinho. Brazílčan vtedy hral bližšie k stredu poľa. Ofenzívne tridente vytvorili Leo Messi, Antoine Griezmann a Martín Braithwaite.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

8 komentáre
2021-09-19 12:34:41
Zamna
MATS
DEST-ARAUJO-PIQUE-BALDE
BUSI-FDJ-GAVI(PUIG)
COUTINHO - DEPAY-DEMIR
2021-09-19 12:50:18
Stegen-Balde, Piqué, Araujo, Dest-Sergio, De Jong, Coutinho-Depay, Luuk, Yusuf