Tréner FC Barcelona Ronald Koeman na dnešnej tlačovej konferencii ubezpečil, že nemá obavy o svoju budúcnosť a priznal, že si uvedomuje, že v Barcelone záleží predovšetkým na výsledkoch.

[Marc Brau, Barça TV] Hráte proti Granade, ktorej ste v uplynulej sezóne čelili trikrát. Mužstvo teraz vymenilo trénera a pravdepodobne zahrá oveľa ofenzívnejšie, než vaši predchádzajúci súperi. Očakávaš od súpera vzhľadom na zmenu trénera trochu agresívnejšiu hru?

"Myslím si, že Granada sa veľmi nezmenila. Každý tréner má svoju ideu, ale ide o mužstvo so stálym rozostavením  4-3-3, ktoré hrá celkom fyzicky a agresívne. Vzhľadom na výsledok z predchádzajúcej sezóny verím, že môžeme niečo uhrať. Musíme hrať agresívne, sme doma, pred vlastnými divákmi. Bude to iný zápas, najmä vzhľadom na prítomnosť fanúšikov."

[Rut Vilar, Catalunya Radio] Barcelona potrebuje čas. Myslíš si, že ho máš alebo sa od teba očakávajú okamžité výsledky?

"Veľa závisí od výsledkov, ale existujú aj prehnané veci. V mužstve dochádza k zmenám, máme zranených, veľa mladých... Počítajú sa výhry. Nemôže to však byť tak, že pred zápasom s Bayernom dostávam otázky o predĺžení zmluvy a teraz sa ma určite budete pýtať, či sa neobávam o svoju budúcnosť. Nemyslím si, aby to bolo normálne. Musíme svoju energiu venovať tomu, čo závisí od nás, na prípravu a výhru v zápase."

[Marta Ramon, RAC1] Objavuje sa čoraz viac špekulácií na tému tvojej budúcnosti. Cítiš, že ťa klub nedostatočne chráni, čo zvyšuje tlak?

"Prezident o tom nedávno hovoril, nemá zmysel sa opakovať. Som skôr realista, než oportunista. Barcelona pred rokom prehrala s Bayernom 2:8 a zápas ukončila s Messim, Griezmannom a Suarezom na ihrisku. My sme nedávno skončili s 22-ročnými Minguezom a Araujom, 17-ročným Baldem, 20-ročným Garcíom, 17-ročným Gavim, 18-ročným Pedrim, 19-ročným Demirom. Všetci čakáme na Ansu Fatiho, ktorý má tiež 18 rokov."

[Adria Albets, Cadena SER] Ako sa cítiš pred týždňom, ktorý má byť veľmi dôležitý. Si pokojný, berúc do úvahy to, že tvoja pozícia môže byť ohrozená?

"Neviem, či je, nič mi o tom nepovedali. Myslím iba na zápas, na ostatné nemám vplyv. Som pokojný. Verím, že budeme vyhrávať tak ako na začiatku sezóny. Musíme sa pokúsiť získať zranených hráčov. Viem, že je potrebné vyhrávať, strávil som v Barcelone veľa rokov. Nakoniec sa počítajú len výsledky. O moju budúcnosť sa nebojím. Rozhoduje prezident a klub."

[German García, Radio Nacional] Koľko chýba Fatimu k tomu, aby sa vrátil do hry? Dokážete sa vďaka nemu vrátiť na tú správnu cestu?

"Samozrejme. Ansu napriek svojmu mladému veku ukázal svoju futbalovú kvalitu. Na začiatku minulej sezóny strelil veľa gólov. Dátum jeho návratu sme nestanovili, ale tvrdo pracuje a trénuje s tímom. Možno sa vráti o 7-10 dní. Je to pre nás dôležité, v útoku máme nedostatky. Je to skvelý hráč."

[Helena Condis, Cadena COPE] Ľudia z tvojho okolia povedali, že sa proti tebe vedie kampaň. Cítiš to?

"Nie, ale každý má právo na svoj názor. Určite existujú ľudia, ktorí sú so mnou a proti mne. Oni hovoria, nie ja. Tomu sa nedá vyhnúť."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Coutinho naposledy odohral niekoľko minút. Môže teraz zahrať od prvej minúty? Ako sa cíti Kun Agüero? Môže sa vrátiť skôr?

"Agüero pracuje na ihrisku pod vedením fyzioterapeuta, s tímom zatiaľ nie. Chýba mu ešte niekoľko týždňov, ale konkrétny dátum nemáme. Coutinho je pripravený, potrebuje viac minút. Rozhodneme, či zahrá od začiatku, ale nebude to 90 minút."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Do Barcelony si prišiel v najhoršom možnom momente. Oľutoval si to niekedy?

"Nie. Chápem, že situácia je komplikovaná pre mňa, pre prezidenta aj pre fanúšikov. Chýba nám veľa vecí. Všetci chceme pre klub to najlepšie. Vedel som o tom všetkom a aj tak som sem chcel prísť. Je to náročná práca, ale neočakával som toľko problémov, koľko sa objavilo v uplynulej sezóne. Chcem tu byť, ale posledné slovo nepatrí mne."

[Laura Brugues, TV3] Aká nálada panuje v šatni po poslednej prehre s Bayernom? Museli ste absolvovať skupinovú terapiu?

"Aj hráči sú realisti, najmä tí starší. Majú za sebou veľa úspechov. Neakceptujeme prehru, chceme sa zlepšovať, ale zároveň sme realisti. Nezlepšíme všetko v priebehu dvoch dní, hráči rozmýšľajú rovnako ako ja."

[Jordi Blanco, ESPN] V priebehu tvojej kariéry si ukázal, že veríš mladým hráčom. Kedy začnú hrávať od prvej minúty? Doteraz naskakovali len v koncovke.

"Nebojím sa stavať na mladých hráčov v základnej jedenástke. Momentálne to však v Barcelone nie je pre týchto hráčov vhodné. Vždy je veľmi ťažké povedať, kedy budú mladí hrávať viac. S Pedrim sa nedalo čakať dlhšie. Závisí to od veľa vecí."

[Oriol Tortajada, L’Esportiu] V uplynulej sezóne ste v zápasoch s Granadou, Cádizom a Levante stratili 10 bodov. Ste počas tohto týždňa schopní získať 9/9?

"Sme schopní vyhrať každý zápas, ale musíme sa pripraviť, hrať dobre a brániť. Sú to mužstvá, ktoré sa teoreticky viac bránia, takže v útoku sa musíme dobre pohybovať a byť efektívni, no v niektorých momentoch musíme aj zodpovedne brániť. Pred rokom sme boli v dvoch domácich zápasoch lepší, ale s Granadou sme prehrali a s Cádizom remizovali. Existuje veľký priestor na zlepšenie."

[Jordi Gil, Sport] Nastal správny čas na návrat k 4-3-3, s ktorým ste začínali sezónu?

"Existuje mnoho systémov, vďaka ktorým je možné vyhrávať. To závisí od hráčov. Základom je 4-3-3, ale ak máte len dvoch útočníkov, alebo viac obrancov... Ak by sme proti Bayernu hrali otvorenejšie, prehra by bolo vyššia."

[David Figueiras, TVE] Hovoril si o dôležitosti fanúšikov. Aký je podľa teba ich názor? Podporujú ťa alebo kritizujú?

"Neviem. Je to ako s hráčmi - niektorí sú realisti a iní oportunisti. Ja tomu všetkému rozumiem."

[Joan Domenech, El Periódico] Alejandro Balde je prirodzený náhradník Albu. Je pripravený na to, aby hral od prvej minúty?

"Máme Baldeho, ktorému sa naposledy darilo, mal v sebe veľa energie. Na ľavej strane hral už aj Dest. Poradiť si tam vie aj Mingueza, robil to v Barcelone B. Za bežných okolností však preferujem ľaváka, je to pohodlnejšie. Hovoríme však o mladom hráčovi, ktorý sa musí ešte veľa naučiť. Ale nebojím sa začať zápas s Baldem v zostave."

[Ferran Martínez, Mundo Deportivo] Stavil si dokonca aj na hráčov z juvenil. Len Umtiti a Puig neodohrali zatiaľ ani minútu. Čo musí urobiť ten druhý z nich, aby dostal šancu?

"Musí zlepšiť mnoho herných aspektov. Má talent a naposledy mal možnosť dostať sa na trávnik. Rozcvičoval sa, ale musel som vystriedať Jordiho Albu. Riqui musí pracovať, aby získal minúty a zlepšiť hru."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2021-09-19 15:21:25
Dookola to isté viacmenej...nerozumiem ale, prečo by ho mali vykopnúť a nahradiť iným trénerom, Koeman má smolu, že tento káder "schytal" po Bartovi, laporta toho veľmi urobiť nemohol a keď príde namiesto neho hocikto - ani jeden tréner sveta (aj keby prišli traja naraz) by s týmto kádrom neurobil zázraky...treba vytrpiet dve sezóny (snáď najviac 2 sezóny), mladí sa rozohraju, nastanú nejaké vymeny/kúpy hráčov a budeme znova bojovať minimálne o semifinále LM, znova budeme takmer dopredu vedieť, že ak ideme napr do elche/cadizu, tak je to výhra a nie trapenka, treba iba vydržať, visca ✌️
2021-09-19 15:43:13
Pokuď by jsme hráli ofenzivněji, Bayern by vyhrál větším rozdílem :D
Co to je za kecy. To jsem v Barceloně skoro za 20 let neslyšel. Pokuď by každej věděl co hrát a všichni by makali jako třeba Brugy, tak je vždy šance vyhrát i se slabším týmem.