Memphis Depay je jedným z mála hráčov, ktorí v tejto sezóne v drese Blaugranas vynikajú. Strelil už dva góly a na jeden ďalší prihral. Okrem toho v prvých troch zápasoch La Ligy hral vo veľmi dobrej forme.

Holanďan prihral Piquému na prvý gól Barcelony v novej ligovej sezóne a to do siete Realu Sociedad. Neskôr strelil gól Athletic Club na San Mamés, podobne ako proti Getafe na Camp Nou. Ak by sa mu podarilo zaznamenať dva góly aj dnes do siete Granady, Memphis by vyrovnal zápis Zlatana Ibrahimovića a Cesca Fabregasa.

Vyššie spomenutí hráči strelili štyri góly v prvých štyroch zápasoch v drese Blaugranas. Zlatan zaznamenal svoje presne zásahy do siete Sportingu Gijon, Getafe, Atlética Madrid a Racingu Santander ešte v sezóne 2009/10, zatiaľ čo Katalánec si do štatistík pripísal štyri góly a štyri asistencie v zápasoch proti Villarrealu, Realu Sociedad, Osasune a Valencii v sezóne 2011/12.

Memphisovi to sypalo aj v predsezónnej príprave, keď skóroval v troch zápasoch proti Girone, Stuttgartu aj Juventusu. Uvidíme, ako sa mu bude dariť dnes proti Granade. Barcelone sa proti tomuto súperovi v uplynulom ročníku nedarilo, nakoľko prehrala dva z posledných štyroch vzájomných konfrontácií. Katalánci prehrali aj posledný vzájomný zápas na Camp Nou 2-1.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.