Svěřencům Ronalda Koemana se první ostrý test po prohře s Bayernem Mnichov podle představ moc nepovedl a s Granadou opět ztratili body. Co bylo v utkání nejhorším a nejlepším aspektem?

Nejlepší: Ronald Araújo

Talentovaný obránce nejprve v 90. minutě srovnal stav skóre, aby již pár minut na to předvedl sprint po pravé lajně a centroval míč do pokutového území Granady... Závěr utkání jen podtrhl parádní Araújův výkon. V obraně byl již tradičně neprostupný a odvážný, v ofenzivě byl zase pro Granadu extrémně nebezpečný. Ostatně on sám si připsal 5 střel na bránu – nejvíce z celého týmu. Krom toho vyhrál 9 vzdušných soubojů. Hlavně ovšem vystupoval jako pravý lídr kádru a kapitán. Doufejme tedy, že si tuto pozici v týmu postupně nastálo upevní.

Nejhorší: Hra bez myšlenky

Barcelona dnes vstoupila na hřiště bez jakékoliv myšlenky a vedle toho hned v úvodu inkasovala branku. Po gólu, kterému se dalo poměrně lehce zabránit, barcelonští hráči přešli do ofenzívy. Ta ale byla tak pomalá a neefektivní, že bylo dost obtížné očekávat nějakou změnu výsledku. Barcelona sice dokázala přesně kombinovat, jenže pouze díky bezpečné a zcela monotónní hře. V pokutovém území se v prvním poločase nenacházel často žádný útočník a hra po křídlech většinou neměla žádný efekt. Výjimkou pak byl konec zápasu, kdy dvojici útočníků tvořili překvapivě Gerard Piqué a Luuk de Jong, které doplňoval ještě Araújo. Už tato skutečnost o něčem svědčí a Barcelona hrála zkrátka hrozně. I když má Koeman kvůli zranění nedostatek hráčů, absence jakéhokoliv systému či hlubší herní myšlenky jde jednoznačně na jeho odpovědnost.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter.com/fcbarcelona

Diskusia

6 komentáre
2021-09-21 00:42:00
Zvláštní zápas... Po Valverdem som dúfal, že Coutinha už nikdy neuvidím na kraji, kde mu to vôbec nejde... Ale zas na druhú stranu kto tam mal hrať.. Škoda veľkej marodky.. Za hru sme si zaslúžili úprimne asi len ten bod... Nie som si istý, či roh pred gólom Granady mal byť, z opakovačky mi prišlo, že to išlo od Granady za čiaru, ako ma hrač vrch chrániču, ale viac krat som to nevidel, ale aj tak, treba dávať viac gólov... Hra bez myšlienky no.. Už za Enriqueho sme sa trápili proti betónu, takže ťažko čakať nejkú zmenu teraz... Asi hlavne skúšať z diaľky.. Na druhú stranu, už chápem ohlasom ako Španielska liga je čoraz nudná.. Veľmi úbohé, aby niekto od začiatku betonoval a simuloval, žiaľ mali šťastie na gól... Rozhodca ich tiež pekne podporoval, nechcem aby to vypadalo, že sa vyhováram na rozhodcu, hra bola nič moc, ale rozhodca si tiež šiel svoje... Radšej nekomentujem ale, no naozaj divné rozhodovanie a nadstavený čas -min, keď sa hralo možno 75-70 min, z toho nadstaveneho sa tiež odohrala len polka... Proste štve ma, keď viem, že Atleticu nadstavia 10 min takmer za nič a tuna sa toto deje... Toto ale pomaly zabíja futbal v špianielsku, pokiaľ sa niečo nezmení tak to ľudia prestanú sledovať... Páčilo sa mi, že hráči ukazali, že vedia zahrať stred aj bez Busquetsa, keď tam bol De Jong, Puig a Gavi ako wow... do výšky len De Jong, ale po zemi to môže byť do budúcna takto masaker... Treba to skúšať no a dnes to ukázalo, že to ide v strede aj bez veteránov.. L. De Jong, zbytočný úplne, do dnes nechapem prestupu... Nakoniec som rád za mladíkov, dúfam že sa to bude zlepšovať, majú potenciál na skvelú budúcnosť!
2021-09-21 02:54:20
Treba si uvedomiť, že betón sa hrá všade, taký Norwich asi ťažko bude hrať otvorenú partiu so City, United, Liverpool, či Chelsea. Však by ich rozbili 6:0 a od 3:0 by šli na 1/4 plynu.

Čo som si prečítal diskusiu, dosť sa kydá na Koenama, že nemá systém. Klop 3 roky driloval systém v Liverpoole, Pep to robil tiež 3 roky v City a ľudia čakajú, že Koeman to zbúcha za víkend. Nikto sa už ani nezamyslel, že aký systém má vlastné hrať? Ťažko vytvorí systém pre 4-3-3 a krídelnú hru, keď polovicu sezóny má zranené krídla a štvrtinu sezóny chytajú formu. Raz mu chýbajú kridelníci, potom polovica obrany, potom 2/3 zálohy atď. Nemá ako ani vymyslieť ten systém, ani ho naučiť hráčov.
Čo sa týka nominácie na tento zápas:
1) prečo sa preboha hralo 4-3-3? Lebo Laporta a jeho Barcelonská DNA.
2) čo preboha robil Coutinho na krídle? Všetci vedia, že je tam tragický, ale treba hrať 4-3-3, lebo Barcelonská DNA. A potom že chýba kreativita v zálohe.

Tým, že bol nútený hrať 4-3-3, lebo Laporta nakázal, tak inak to vyskladať nevedel.

Ak by sa hralo na 4-3-1-2, či 3-4-1-2 (za čo som bol vysmiaty), mohlo to vyzerať inak. 4-3-3 hrať s tými hráčmi bola čistá kravina. Ale dúfam, že Laporta bude spokojný, má svoje Barcelonské DNA.