Ronald Koeman na tlačovej konferencii po zápase s Granadou vysvetľoval ďalšie zakopnutie svojho tímu. Katalánci včera uhrali len remízu 1:1. Holanďan tvrdí, že so súčasným kádrom musí hľadať neobvyklé riešenia.

[Barça TV] Ako hodnotíš dnešný zápas? Zaslúžil si tvoj tím vyhrať?

"Kvôli vlastným chybám sme rýchlo inkasovali gól a zápas sa nám skomplikoval. Dobre vieme, že ak inkasujeme gól od súpera ako Granada, budeme to mať veľmi ťažké, pretože súper sa stiahne brániť ešte hlbšie. Mužstvo potom vyzeralo dobre, dominovalo a vytváralo si situácie. Ďakujem fanúšikom za ich podporu do posledných minút. Remízu sme si zaslúžili. Museli sme zmeniť náš štýl, pokúsiť sa posielať centre na Piquého, De Jonga a Arauja. Nakoniec sa jeden z nich skončil gólom."

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Nie si frustrovaný z toho, že Barcelona musí hľadať góly po centroch na najvyšších hráčov?

"To všetko preto, lebo v útoku nám chýbajú hráči, ktorí môžu niečo urobiť vďaka individuálnym akciám. Je zrejmé, že musíme hrať štýlom Barcelony, ale ak mužstvu pomôže niečo iné, tak je potrebné to urobiť. Podľa mňa sme vďaka týmto centrom odohrali skvelý zápas."

[Marta Ramón, RAC1] Môže tento zápas oslabiť tvoju pozíciu?

"Pred týmto zápasom by sme s remízou proti Granade nemohli byť spokojní. Pri pohľade na priebeh zápasu sme prevzali kontrolu, vytvárali sme si situácie a hrali sme do konca. Mali sme trochu smolu, Luuk de Jong nepremenil veľmi dobrú situáciu, z ktorej sme mohli vyrovnať. Ale musím venovať pozornosť otázke naťahovania času. Súper od 2. minúty naťahoval sekundy počas autových vhadzovaní, štandardných situácií, rohových kopov. Toto je potrebné zmeniť, pretože strácame priveľa času na hlúposti. Hráč leží minútu na trávniku a potom je zrazu hneď pripravený vrátiť sa do hry. Rozhodca dal brankárovi žltú kartu až v 88. minúte. Ak by to urobil skôr, situácia by vyzerala inak."

[Adria Albets, Cadena SER] Plán na Bayern bol taký, aby ste inkasovali čo najmenej gólov a dnes ste po inkasovanom góle hrali na Piquého ako útočníka. Rozumieš fanúšikom, ktorí nie sú spokojní ako s výsledkom, tak aj s hrou?

"Mám jednoduchú odpoveď. Pozrite sa na nomináciu. Čo s nimi môžete urobiť? Hrať tiki-taka? Ja si myslím, že sme urobili to, čo sme museli. V takomto zápase sme mali veľmi málo priestoru. Nemáme hráčov, ktorí by dokázali hrať jeden na jedného a s adekvátnou rýchlosťou. Už o tom nebudem hovoriť. Je potrebné oceniť nasadenie hráčov, nech sa deje čokoľvek. Fanúšikovia budú vždy nespokojní, ak výsledok nebude dobrý."

[Helena Condis, Cadena COPE] Si nahnevaný, že sa vám nepodarilo vyhrať? Cítiš sa dostatočne silný na to, aby si dokázal situáciu v tíme zmeniť?

"Tá druhá otázka je zbytočná, preto už nebudem hovoriť o svojej budúcnosti. Pokiaľ ide o samotný zápas, je zrejmé, že nie som spokojný, ale bol to komplikovaný zápas. V situácii, v akej sa nachádzame, dávame zo seba všetko a ak by sme mali trochu viac šťastia, mohli sme vyhrať. Treba si to uvedomiť."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Ak by si mal iných hráčov, hral by si štýlom Barcelony? Myslíš si, že rozostavenie 4-3-3 je pre mužstvo najlepšie?

"Vždy som hovoril, že ide o základné rozostavenie a takto sme hrali počas celého prvého polčasu. Až keď nám dochádzal čas, hľadali sme iné riešenia. Na lavičke sme nemali viac útočníkov, preto som do útoku poslal Piquého a Arauja. Urobili sme všetko, aby sme tento zápas vyhrali. Nie je to Barcelona spred desiatich či ôsmich rokov."

[Xavi Lemus, TV3] Si s týmto kádrom schopný hrať aj iným štýlom?

"Opäť musím zopakovať, že hráme ako Barcelona, v rozostavení 4-3-3. Ale nemáme potrebnú rýchlosť na krídlach, Coutinho je hráčom zbiehajúcim do stredu poľa, ani Demir nie je typický krídelník. Fati a Dembélé sú hráči, s ktorými máme veľa možností. Musíme hľadať iné riešenia. Odpusť mi, ak to nevieš pochopiť, je to moja vina."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

23 komentáre
2021-09-21 08:17:53
Dobře shrnuto. Poprosím Koemanovi odpůrce a hejtry o nekomentování mého příspěvku. Děkuji
2021-09-21 08:20:50
Jak som písal nemá koho postaviť hanba