Barcelona včera len remizovala s Cádizom 0:0 a opäť bolo vidieť zjavné problémy so strieľaním gólov. Katalánsky denník Sport uvádza, že začiatok sezóny nebol taký zlý od sezóny 2003/2004, keď prácu v klube začínal Frank Rijkaard.

Barcelona začala ligový ročník 2021/2022 veľmi dobre. V zápase proti Realu Sociedad strelila 4 góly a fanúšikovia sa s nádejou pozerali na ďalšie zápasy. Tie boli v každom prípade úplne iné, predovšetkým kvôli veľmi zlej hre v ofenzíve.

Barcelona v prvých piatich zápasoch strelila len osem gólov. Táto štatistika je veľmi slabá na mužstvo, ktoré chce bojovať o titul v Španielsku. Polovica z týchto gólov pritom padla v spomínanom zápase proti Realu Sociedad. V zápase proti Athletic sa potom presadil Depay, proti Getafe Sergi Roberto a proti Granade Ronald Araujo.

Také zlé to v Barcelone nebolo od sezóny 2003/2004, keď v klube začal pôsobiť Frank Rijkaard. Vzhľadom na posledné roky by sme tento ročník mohli označiť ako prechodný. Barcelona v súčasnosti prechádza mnohými zmenami a aj výsledky sú priemerné. Okrem toho je potrebné poukázať na absencie v kádri. Zranení sú Fati, Dembélé, Braithwaite aj Agüero.

Zároveň je zjavné, že Luuk de Jong sa v Barcelone ešte neudomácnil, Yusuf Demir len začína dobrodružstvo v seniorskom futbale a Memphis Depay nie je schopný potiahnuť všetko sám. Je však hanbou, že Karim Benzema strelil sám toľko gólov, čo celá Barcelona.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-09-24 10:34:53
ale zas mame lepsiu defenzivu ako real , dostali sme o 3 goly menej .....troska horsie je , ze sme ich dali o 13 menej :D ....ale mame jedno kolo k dobru to este dobehneme :D
Barco10 Premium
2021-09-24 10:37:18
A čo ste čakali po odchode 40-50 gólov messiho (góly + asistencie)