Stopér FC Barcelona po zápase s Cádizom poskytol rozhovor, v ktorom priznal, že mužstvo musí byť jednotné a hráči stoja ako za Laportom, tak aj Koemanom. Piqué si myslí, že Barcelona musí bojovať o trofeje a sťažuje sa na harmonogram zápasov.

Remíza

"Ak by nám bolo na začiatku zápasu povedané, že remizujeme, tak by sme pod to nepodpísali. Prišli sme po víťazstvo. V prvom polčase sme toho nevytvorili veľa. V druhom to už bolo lepšie. Vylúčenie Frenkieho všetko zmenilo. Poslednú pol hodinu sme hrali v desiatich. Zápas mohli rozhodnúť obe strany, takže remíza je menšie zlo. Musíme nutne vyhrať, ale som hrdý, že mužstvo remizovalo. Mohli sme padnúť, keď sme hrali o jedného menej, ale situácii sme sa postavili čelom. Aj počas hry v desiatich sme mali šancu."

Rozhodnutie rozhodcu a kalendár

"Myslím si, že Frenkie sa pokúsil trafiť loptu, stiahol nohy... Nemyslím si, že to bolo na druhú žltú kartu. Ale okrem toho nerozumiem, prečo nám dali taký harmonogram. Nechali nám zápas na pondelok. Neviem, kto zostavuje tento rozpis. Prečo po tom, čo v utorok odohráme zápas proti Bayernu, hráme v pondelok, keď ďalší zápas máme vo štvrtok? Ľudia, ktorí sú zodpovední za La Ligu, to nevidia? Nerozumiem tomu. Keď môžete bez problémov naplánovať zápas na víkend, náš zápas je naplánovaný na pondelok, potom na štvrtok a potom na nedeľu o 16:00, keď už v stredu hráme Ligu Majstrov. To, čo sa stalo s rozhodcom, sa môže stať, môžete sa pomýliť, sme závislí od ich rozhodnutí. Ale toto? Môže sa zdať, že je to kritika, ale ide len od reflexiu. Nerozumiem tomu. Po tom všetkom, čo hráme... Chcem len povedať, že hráči sú len ľudia a tiež si musíme oddýchnuť."

Čo to znamená 'je to tak, ako to je'.

"Keď som to povedal, išlo o to, že máme veľa absencií. Zároveň som povedal, že budeme bojovať. Nenosím dres Barcelony preto, aby som bol druhý či tretí, len aby som bojoval o tituly. Napriek začiatku som presvedčený, že budeme súperiť. Mužstvo má na to potrebného ducha a túžbu. Niekedy je potrebné postaviť sa takýmto momentom čelom. Cítime, že fanúšikovia sú s nami. Situácia je komplikovaná pre všetkých. Boli sme 12 rokov medzi elitou, teraz musíme držať všetci spolu. Budeme súperiť do konca. Nech o tom nikto nepochybuje. Potrebujeme fanúšikov. Dokonca aj keď začíname zle, to, že nám pomáhajú... Ani neviete, aké je pre nás dobré to, že fanúšikovia sú s nami."

Situácia klubu

"Klub bol na výslní dlhé roky. Prechádzame obdobím, na ktoré nie sme zvyknutí. Boli to búrlivé roky, zmena prezidenta, trénerov... Všetci teraz musíme dať zo seba maximum, aby sme zaistili pokoj. Všetci chcú vyhrávať. Existuje veľa spôsobov, aby sme si s tým poradili. Môžeme všetci nariekať alebo veslovať spolu. Futbalisti sú tu na to, aby urobili to druhé. Nehľadajme dve strany. Sme s prezidentom, ale aj s trénerom. Nemôžeme kontrolovať humbug a nechceme na to myslieť."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2021-09-24 14:07:32
Já myslím, že letos budeme i rádi, když skončíte čtvrti a budete hrát Ligu Mistrů.
Ale třeba ještě po vyprázdnění marodky prekvapite.. Netřeba házet flintu do žita. Špatně se na to dívá, ale fandíme dál.
Forca Barca. ?❤
2021-09-24 14:13:29
Rozvrh? Určite potom príde počasie..