Prezidentka Berna Gözbaşı poskytla rozhovor pre madridský denník AS, v ktorom prezradila podrobnosti o prestupe tureckého futbalového talentu Emreho Demira do Barcelony.

"Prestup nebol prekvapením. Existovalo však niekoľko detailov, ktoré bolo potrebné vyriešiť. Napríklad finančné pravidlá UEFA, záležitosti súvisiace s vekom hráča... Preto sa rokovania ťahali tak dlho. Rokovať s nami nie je jednoduché [smiech]. Dúfam, že Emre tam bude úspešný," priznala Gözbaşı a potvrdila, že rokovania trvali 6 mesiacov.

Prezidentka priblížila niektoré podmienky operácie: "Do Barcelony môže prestúpiť v januári alebo v lete, závisí to do vedenia Blaugranas. Emre sa počas predsezóny zranil a teraz trénuje výborne. Je možné, že ak by sa nezranil, bol by hráčom základu. Ak odíde do Barcelony v januári, zarobíme 2,5 milióna eur. Ak sa k svojmu novému tímu pripojí v lete, dostaneme 2,7 milióna eur. Okrem toho máme zabezpečených 20% z budúceho transferu a bonusy v závislosti od toho, koľko zápasov odohrá. Dokopy môžeme zarobiť do 3 miliónov eur," uviedla.

Gözbaşı poukázala na motiváciu Barcelony pri rokovaniach: "Dostali sme tri oficiálne ponuky z klubov z Premier League a Serie A, ale Barcelona bola pri tomto prestupe najrozhodnejšia, sledovala ho už dlhý čas," dodala.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-09-25 08:46:57
Uz len aby padol do oka aj Koemanovi...inac hostovanie, alebo lavicka.
2021-09-25 09:15:33
20% z budúceho predaja je podľa mna hlúposť, to radšej prihodiť nejaký ten milión navyše…ak z neho vyrastie dobrý hráč, no na základ v Barce to nebude, tak ta suma môže byť pomerne vysoká….