Ako informoval server IUSPORT, centrálny súd č. 5 v Madride pred niekoľkými dňami ratifikoval uznesenie vydané v roku 2019, čo znamená, že Barcelona bude potrestaná za nedodržiavanie predpisov týkajúcich sa televíznych prenosov.

Klub až v piatich prípadoch nesplnil svoje záväzky. Ide o zápasy proti Valencii, Villarrealu, Granade, Getafe a Seville (všetky v roku 2019). Barcelona musí zaplatiť pokutu napríklad za správanie Gerarda Piquého, ktorý odišiel do mix-zóny bez toho, aby prv poskytol rozhovor pre hlavného televízneho operátora Movistar+.

Predpisy hovoria o tom, že kluby musia zabezpečiť hlavnému operátorovi krátke rozhovory tých hráčov, ktorí neskôr odídu do mix-zóny. V tomto prípade Piqué odišiel do mix-zóny bez toho, aby spomínaný krátky rozhovor poskytol, čím porušil predpisy.

Piquého prípad je však len jedným z mnohých. IUSPORT informuje, že Barcelona tieto predpisy nedodržiava často. Súd zamietol administratívnu sťažnosť Barcelony a potvrdil tak uznesenie Kontrolného orgány La Ligy pre správu audiovizuálnych práv.

La Liga v každom prípade nebude zasahovať do toho, čo urobil Ronald Koeman počas nedávnej tlačovej konferencie. Holanďan len prečítal vopred pripravené vyhlásenie a opustil konferenčnú miestnosť, pričom odmietol odpovedať na otázky prítomných novinárov. Vedenie súťaže to považuje za ojedinelý incident a zakročí len v prípade, ak sa situácia zopakuje.

zdroj: as.com iusport
foto: Barca TV

Diskusia

3 komentáre
2021-09-25 11:02:28
Útočia na Barcu zo všetkých strán, ako ázijské sršne ....
2021-09-25 12:18:48
Myslím si ze toto asi nebude ojedinelý prípad a takéto veci sa dejú častejšie aj v iných kluboch akurát sa o tom nehovorí. Teraz je Barca v sra*kach a je to tak nejak v móde vyťahovať každý detail. Myslím si ze keby sme takéto niečo porušili tak 5 rokov dozadu nikto by tomu nevenoval ani riadok.