Tréner FC Barcelona Ronald Koeman dnes absolvoval tlačovú konferenciu, na ktorej už odpovedal aj na otázky novinárov.

[Marc Brau, Barça TV] Je to váš tretí zápas počas tohto týždňa, hráte proti Levante, ktoré v tejto sezóne ešte nevyhralo. Zároveň sme sa dozvedeli, že Ansu Fati dostal povolenie hrať. Nakoľko je pripravený, aby zajtra hral? Ako dôležitý je jeho návrat pre mužstvo?

"Je to veľmi dôležité, hlavne kvôli samotnému hráčovi, ktorý bol dlho mimo hru. Máme plán a ním sa riadime. Ak všetko pôjde dobre, dostane minúty vo viacerých zápasoch. Teraz je povolaný na zajtrajší zápas, ale zahrá maximálne 15 minút. Hráč je na prvom mieste, nemôžeme sa uponáhľať. Musíme sa vyhnúť problémom súvisiacim s jeho preťažením, ak mu dáme priveľa minút."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Keď si prečítal vyhlásenie, vyžadoval si podporu slovami aj skutkami. Cítiš túto podporu po rozhovore s Laportom?

"V lietadle sme hovorili o zápase s Cádizom. Odvtedy sa nič nezmenilo. A to je všetko."

[Marta Ramon, RAC1] Objavujú sa špekulácie o tvojich možných nástupcoch. Prekáža ti to? Ako sa ti pracuje v takýchto podmienkach?

"Nemôžem o tom povedať veľa, pretože som dlho nečítal noviny. Viem, že sú špekulácie. Môžeme len vyhrávať. Ostatné je vaša práca. My si musíme sústrediť na to, čo môžeme kontrolovať."

Zajtra nebudeš na lavičke a klub zváži, že sa odvolá voči trestu na zápas proti Atléticu. Má to na teba veľký vplyv?

"Samozrejme, že by som chcel byť na lavičke, najmä v ťažkých momentoch. Musíme byť jednotní, potrebujeme tri body. Výhra nám dodá pokoj. Máme dostatok argumentov, aby sme sa na tento trest sťažovali, ale nič to nepomôže, musím to akceptovať. Je dôležité, aby sa to neopakovalo. Nesúhlasím s niektorými situáciami, ale nič tým nezískam. Musíme vyvodiť závery, aby som bol pokojnejší a myslieť na mužstvo. Som človek, niekedy je ťažké akceptovať niektoré rozhodnutia. Je lepšie nechať to tak."

[German García, Radio Nacional] Gerard Piqué sa po poslednom zápase sťažoval na nedostatok odpočinku a málo času na prípravu na zápasy. Súhlasíš s ním?

"Samozrejme, že áno. Je dobré, že hráči sa na to sťažujú. Oni musia znášať tieto zápasy, cestovanie, hodiny výkopu... Je to dôležité. Vrátili sme sa z Cádizu a do zajtrajšieho zápasu nám zostalo niečo cez 48 hodín. Je dobré, že hráči sa bránia a nielen tréner sa musí zaoberať týmito témami."

[Víctor Navarro, Cadena COPE] Prezident ubezpečil, že výsledok z Cádizu nebude mať žiadny vplyv na tvoju prácu. Znamená to, že máš jeho dôveru alebo že je o tvojom prepustení už rozhodnuté?

"Prezident je najdôležitejší človek v klube. Môže sa vyjadrovať, povedať svoj názor. Ja musím pracovať a vyhrávať. Zvyšok ma nezaujíma."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Gavi hral naposledy od prvej minúty a hral dobre. Môže sa zajtra vzhľadom na absenciu Pedriho objaviť v základe opäť?

"Máme veľmi dobrých, mladých hráčov do budúcnosti. Samozrejme, že existuje možnosť, že bude hrať. Máme len 17 hráčov z poľa, na niektorých pozíciách, napríklad v strede obrany, máme priveľa hráčov, ale na iných postoch takmer nikoho. V zálohe a útoku sme veľmi obmedzení. Gavi v priebehu krátkeho času ukázal, že v tomto tíme má miesto."

[Jordi Gil, Sport] Kapitáni povedali, že chcú vyhrávať trofeje a nie sa umiestniť na druhom či treťom mieste. Týmto spôsobom ti trochu protirečili. Páči sa ti to?

"Každý tréner chce vyhrávať zápasy a získavať trofeje. Tu nie sú žiadne rozdiely. Rozprával som sa s hráčmi. Súhlasia s celkovým posolstvom. Inou vecou je vytrhávanie z kontextu. Naše názory sú podobné."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] V šiestich zápasoch ste strelili len osem gólov. Na listinu strelcov sa doteraz zapísalo len 5 hráčov. Vedelo sa, že ste prišli o veľa útočníkov, ale očakával si až takúto zmenu?

"Niektorí hráči hrajú efektívne. Memphis sa po poslednom zápase cítil veľmi zodpovedný za to, že nestrelil gól. Nemal by tým byť posadnutý. Nech hrá ako doteraz. V zápase s Cádizom sme mali 4-5 dobrých šancí, musíme byť efektívni. Potrebujeme však hráčov, ktorí sú gólovejší. Z tohto pohľadu to máme ťažké. Je dôležité, aby sme mali hráčov, ktorí si vedia poradiť v akciách jeden na jedného. O takýchto hráčov sme prišli, na to netreba zabúdať."

[Frances Latorre, TV3] O Ansu si povedal, že je dôležité, aby ste ho nepreťažili minútami. Zároveň na neho netreba klásť priveľkú zodpovednosť. Niektorí očakávajú, že sa vráti a všetko napraví.

"Je to pravda. Chýba ešte veľmi veľa, aby hral tak ako predtým. To nezíska v priebehu dvoch zápasoch alebo dvoch týždňov. Musíme mu pomáhať, najdôležitejší je hráč. Ak sa bude cítiť dobre a v polovici novembra odohrá celý zápas, tak výborne. Ak o 2-3 týždne skôr, tak ešte lepšie. Hovoríme o mladom hráčovi, ktorý nám dá veľa, ale postupne, krok po kroku."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Na začiatku sezóny máte veľa absencií. Ako dôležité sú pre vás tieto zranenia z hľadiska ťažkostí, ktoré máte na začiatku sezóny?

"Je to veľmi dôležité, pretože hovoríme o hráčoch na krídle, rýchlych, hrajúcich jeden na jedného. Proti nim sa ťažšie bráni. Snažíme sa hrať po svojom, ale bez krídelníkov len ťažko ublížime súperom. Niekedy využívame krajných obrancov, ale to nie je to isté. Je to náročné. Od začiatku sezóny sme urobili dobré veci. Akceptoval som odchod niektorých hráčov pre finančné dobro klubu."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-09-25 15:23:59
Ja vám neviem, dookola podobné odpovede, nič podstatné nepovedal (až na fatiho, že odohrá max 15min), odpovede typu - ak v zápase jedno mužstvo strelí jediný gól zápasu, tak vyhrá...
2021-09-25 15:44:48
Aké dobré veci ?