Ansu Fati dnes dostal od lekárov povolenie hrať a už zajtra sa môže vrátiť na trávniky v zápase proti Levante. Odchovanec La Masie pri tejto príležitosti poskytol rozhovor pre oficiálnu stránku klubu.

Vyvodené závery

"Zranenie bola rana a rekonvalescencie bola pomerne dlhá. Zo všetkého sa však dá ponaučiť. Teraz sa chcem veľmi vrátiť a robiť to, čo mám najradšej - hrať futbal. A predovšetkým si to opäť užívať. Zranenia pomáhajú dozrieť, človek si všetko viac cení. Naučíte sa vážiť si detaily, vďaka tomu sa rozvíjate. Po celý ten čas som si všetko viac uvedomoval a tvrdo som pracoval, aby som sa vrátil."

Výnimočný moment

"Keď som si opäť obul kopačky, pozval som na tréning môjho otca aj brata. Bol to veľmi šťastný deň, najmä pre môjho otca, ktorý sa rozplakal. Aj ja som plakal. Bolo to veľmi emotívne pre celú rodinu."

Rodina

"Rodičia a súrodenci boli pre mňa kľúčoví, nikdy ma nenechali samého. Bez nich by to bolo veľmi ťažké. Môj mladší brat sa ma každý deň pýtal, kedy sa vrátim do hry a pre mňa bolo najťažšie, že som mu to nevedel povedať. Vďaka tomu však dospievate a máte ešte väčšiu chuť vrátiť sa."

Vďačnosť

"Som veľmi vďačný culés, aj vďaka ním som sa necítil osamotený. Vždy som dostával správy s podporou a želaním všetkého najlepšieho. Toto je pozitívny aspekt rekonvalescencie, veľmi to pomáha v ďalšej práci. Cítim, že ma majú radi, chcem sa im odvďačiť za prejavenú dôveru. Veľmi sa chcem vrátiť na Camp Nou. Bude to výnimočný deň, dúfam, že ukázam dobrú hru a oddanosť."

Spoluhráči

"Tiež som vďačný všetkým spoluhráčom za celý ten čas, ktorý boli pri mne. Vďaka tomu bolo všetko jednoduchšie."

Desiatka na drese

"Je mi cťou nosiť toto číslo. Chcem poďakovať klubu. Je to výzva, s týmto číslom hrali Leo a Ronaldinho. Je to tlak navyše, ale keď hráte za prvý tím, je potrebné prevziať zodpovednosť."

Krok po kroku

"Veľmi chcem hrať, cítiť sa ako futbalista a užívať si to. Nehrám už rok, chcem chytiť rytmus a sebadôveru. Vždy keď vybehnem na trávnik, pokúsim sa dať tímu niečo nové."

Góly

"Strieľanie gólov vždy dodá útočníkovi sebadôveru. Nezáleží na tom, či sa to deje na tréningu, aj keď samozrejme v zápasoch to má väčší význam. Veľmi chcem vidieť rodinu, fanúšikov a všetkých ľudí, ktorí mi pomohli, na Camp Nou."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2021-09-25 17:30:04
Ansu, budu trnout, aby koleno drželo a aby se ti dařilo.
Forca Barca. ?❤
2021-09-25 17:31:13
Vamos Ansu ?♥️