Alfred Schreuder dnes zastúpil Ronalda Koemana na trénerskej lavičke FC Barcelona. Asistent Holanďana po zápase absolvoval tlačovú konferenciu, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Barcelona odohrala veľmi dobrý zápas z mnohých pohľadov, ale do očí udrel predovšetkým presing. Prečo to dnes vyzeralo inak ako naposledy?

"Taký je náš štýl, nielen dnes. Vidieť to bolo aj v druhom polčase zápasu proti Cádizu. Stretnutie proti Levante nám vyšlo, hráči sa predstavili vo veľmi dobrom svetle. Pozitívny vplyv na nich mala energia na štadióne. Veľmi dôležitý bol aj návrat Ansu Fatiho na trávniky."

[Marta Ramón, RAC1] Ako dôležité je pre vás to, že sa Fati vrátil do hry a dnes strelil aj gól?

"Všetko je vidieť na reakcii štadióna. Ansu je úžasný hráč, na ihrisku bol niekoľko minút a strelil pekný gól. Práve to potrebujeme. Ansu dnes odohral štvrťhodinku a je to len prvý krok. Musíme byť trpezliví, pretože je to mladý hráč, ktorý sa vracia po niekoľkomesačnej prestávke. Ale samozrejme, že sme šťastní, že je už s nami."

[Adria Albets, Cadena SER] Máš pocit, že spolu s návratom Ansu Fatiho sa do Barcelony vrátila aj radosť?

"Áno, na štadióne dnes bolo od samého začiatku vidieť pozitívnu energiu. Mužstvo hralo veľmi dobre, rýchlo sa nám podarilo streliť dva góly. Fanúšikovia čakali na návrat Ansu, ale dnes sa aj iní hráči ukázali v dobrom svetle, napríklad Busquets, Gavi alebo Nico."

[Helena Condis, Cadena COPE] Myslíš si, že keď sa vrátia ostatní zranení hráči, bude Barcelona schopná bojovať o všetky tituly?

"Áno, keď budú všetci hráči zdraví a v najlepšej forme, náš káder bude veľmi silný. Musíme akceptovať to, čo sa dialo v posledných týždňoch. Hráči hrajú odvážne, podporujú ich fanúšikovia. Čakáme na návrat Jordiho Albu, Sergia Agüera a ďalších, vtedy budeme nebezpečnejší. Dnes sme videli Barcelonu, ktorú chceme sledovať každý deň."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Myslíš si, že si mladí hráči zaslúžia šancu aj v nasledujúcich zápasoch?

"Samozrejme, Ronald Koeman o tom hovoril už v uplynulom roku. Ak sú hráči dostatočne dobrí, ich vek pre nás nie je dôležitý. Na týchto hráčoch je vidieť, že sú veľmi talentovaní a môžu mužstvu pomôcť. Ak sa pozrieme na jednotlivé pozície, uvidíme, že šancu dostáva čoraz viac mladíkov. Sú budúcnosťou Barcelony a je veľmi dôležité, aby mohli v takýchto zápasoch zbierať skúsenosti."

[Josep Capel, Radio Nacional de Espana] Barcelona dnes strelila tri góly, ale rád by som poznamenal, že v posledných dvoch zápasoch ani neinkasovala. Ako hodnotíš mužstvo pred dvojicou veľmi dôležitých zápasov budúci týždeň?

"Áno, je veľmi dôležité, aby naše mužstvo hralo dobre aj v defenzíve. Tá je kľúčová, pretože vo futbale sa všetko začína od efektívnej obrany. Musíme byť disciplinovaní a koncentrovaní, tak ako naši hráči zahrali dnes. Na zápas proti Benfice sa pripravujeme týmto spôsobom."

[Xavi Lemus, TV3] Dostáva sa mužstvo po posledných horších týždňoch do formy?

"Dnes sme všetci spokojní s hrou mužstva a formou jednotlivých hráčov. Cítili jednotu, spoločne útočili, bránili a hrali presing. Máme pozitívne pocity, k tomu sme šťastní z návratu Ansu Fatiho a jeho gólu. Myslím si, že táto atmosféra uľahčí dosiahnutie dobrých výsledkov."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2021-09-26 21:50:43
Celkom som zvedavy ako to bude vyzerat po navrate Aguera. Lebo dnes sme utocili po zemi do otvorenej obrany cize Luuk nam bol na dve veci. Kun by tam dnes sadol ako rit na serbel
2021-09-26 21:54:32
Áno, takú chceme sledovať, čiže Koeman nemusí byť na lavičke ?