Luuk de Jong strelil svoj prvý gól za Barcelonu a po zápase s Levante poskytol rozhovor pre klubovú televíziu FC Barcelona.

Aký to bol pre teba zápas - strelil si gól na Camp Nou pred fanúšikmi.

"Áno, toto je môj prvý gól za Barcelonu, streliť gól je vždy niečo pekné. Odohrali sme skvelý zápas ako mužstvo. Útočili sme vysokým presingom, dominovali sme, vytvorili sme si veľa šancí. Podarilo sa nám streliť rýchlo gól po penalte Memphisa. To sme chceli, dominovať nad súperom a rýchlo sa ujať vedenia. Bol to dobrý zápas aj z mojej strany."

Pomôže ti to získať sebadôveru?

"Nepochybne. Streliť gól za Barcelonu je vždy niečo výnimočné. Som spokojný, že môžem vďaka tomu získať sebadôveru. Útočníkov vždy poteší ak strelia gól, ale musíte hľadať to najlepšie pre mužstvo. Hral som pre mužstvo, útočil som presingom, tvrdo som pracoval. Nemal som ďaleko k asistencii. Musíme strieľať góly, ale najdôležitejšie je víťazstvo tímu."

Ako dôležitá je tvoja spolupráca s Destom? Hral si aj s Memphisom. Ako sa cítiš s týmito hráčmi?

"Veľmi dobre, ale dobre sa mi spolupracuje so všetkými. Hrali sme dobre a vymieňali sme si loptu. Gól padol po perfektnej prihrávke Sergiña, musel som len vystreliť. Vždy je to ľahšie, keď hovoríte tým istým jazykom, ale spolupracujem aj s inými spoluhráčmi. Nabrali sme veľké sebavedomie a chceme sa naďalej rozvíjať."

Pred vami je veľmi dôležitý zápas proti Benfike.

"Teraz sa môžeme tešiť z tohto víťazstva, ale od zajtra sa musíme sústrediť na Ligu Majstrov a Benfiku. Mali sme ťažký začiatok s Bayernom, ale čo už, teraz musíme vyhrať nad Benfikou, aby sme získali prvé body v skupinovej fáze. Musíme naskočiť do rytmu súťaže a tvrdo pracovať ako mužstvo."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2021-09-27 13:10:14
Dal síce gól ale to bolo všetko,inak pomalší je ako Busquets a to je už čo povedať...
2021-09-27 14:28:58
Tak toto je hráč na baterky, to som ešte nevidel, v skutku veľmi slabučké veľmi