Stopér FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom Ligy Majstrov medzi Benfikou a Barcelonou. Araujo na tlačovke vyhlásil, že Barcelona musí bojovať o všetky trofeje a snažiť sa vyhrať každý zápas.

[Josep Capel, Radio Nacional] Ako by si opísal tvoj vzťah s Ansu Fatim? Keď naposledy strelil gól, tak si ho pozdvihol. Pripravili ste si to? Čo pre teba znamená jeho návrat na ihrisko?

"Nič sme si nepripravili, tak to vyšlo. Návrat Ansu ma veľmi teší. Vieme, čo sa stalo. Bol trpezlivý a tvrdo pracoval, aby sa vrátil. Bol takmer rok mimo hru, čo nie je jednoduché. Mám radosť, že je šťastný. Strelil dôležitý a pekný gól, ale je to len začiatok, musíme byť trpezliví."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Zajtra budeš hrať určite od prvej minúty. Za posledný rok si urobil veľký pokrok v obrane aj v útoku. Mnohí hovoria, že si novým lídrom obrany Barcelony. Považuješ sa za lídra teraz aj v budúcnosti?

"Po prvé, ešte neviem, kto bude zajtra hrať. Som spokojný so začiatkom sezóny, dobre som sa pripravil, aby som sa vyhol zraneniu a mohol byť tu. Hrám v prvom tíme Barcelony, ale je to len začiatok. Som si vedomý zodpovednosti, ktorá sa viaže s tým, že hrám tu, v tomto drese a s týmto erbom. Máme dobrých obrancov, veľa rotujeme zostavou. Každý z nás hrá dobre, snáď to tak bude aj naďalej. Sezóna je dlhá. Keď príde môj čas, musím hrať dobre."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Je vidieť, že máš víťaznú mentalitu. Tréner trochu znížil očakávania tým, keď povedal, že úspechom bude popredné umiestnenie v lige. Sergi Roberto a Piqué na druhej strane povedali, že je potrebné vyhrávať. Na čo podľa teba ašpiruje Barcelona v tejto sezóne?

"Na všetko. Sme Barcelona, musíme bojovať o najdôležitejšie trofeje - ligu, pohár, superpohár. Nemôžeme nastúpiť na zápas s tým, že uvidíme, čo sa stane. Musíme súperiť, aby sme vyhrali a získali čo najviac titulov."

[TV3] Rád by som sa vrátil k tvojej oslave gólu s Ansu. O čom ste sa rozprávali už pred príchodom na ihrisko?

"Máme dobrý vzťah, veľa sa rozprávame. Povedal som mu, aby bol sebavedomý, že všetko pôjde dobre. Chcel som ho podporiť. Je to skvelý hráč a má charakter. Mám radosť, že mu to vyšlo."

[Sergi Niñou, RKB] Ako pristupujete k zajtrajšiemu zápasu? Musíte získať tri body, pretože prehra by vám skomplikovala život?

"Je to dôležitý zápas, chceme ho vyhrať a získať tri body. Sme na tom dobre, počas víkendu sme odohrali skvelé stretnutie a snáď to takto pôjde naďalej."

[Marc Marba, BTV] Kariéru si začínal ako útočník. Aký si bol vtedy? Strieľal si veľa gólov? Strelecký inštinkt ti zostal. Ako prebiehala zmena pozície na obrancu?

"Je pravda, že v Uruguaji som začínal ako útočník. Keď som začal hrať v prvej lige v Rentistas, Sergio Cabrera si všimol, že mám schopnosti hrať aj v obrane. V priebehu predsezóny sme odohrali priateľský zápas, obranca sa zranil a ja som ho zastúpil a išlo mi to dobre. Neskôr sme sa rozprávali a povedal mi, že ako útočník by som mohol byť jedným z mnohých, ale ako obranca veľmi dobrý. Bola to trefa do čierneho. Mám z toho radosť, pretože teraz som tu. Užívam si hru v obrane."

Ako dôležité je pre vás ligové víťazstvo a návrat Ansu Fatiho tak ako to predviedol?

"V lige je dôležité, aby sme získavali body, odohrali sme dobrý zápas, mali sme veľa šancí. Teraz je pred nami týždeň veľkých zápasov. Vďaka tomu máme lepšiu morálku a sme odvážnejší. Máme dobrých hráčov, zajtra a v sobotu musíme zabojovať."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-09-28 15:30:40
Skvělý nákup od Barta. ?
2021-09-28 15:53:25
Velký líder a srdciar z neho rastie. Dúfam, že pojde v šlapajách Puyola a Piquého.