Tréner FC Barcelona dnes absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom proti Benfike. Jej znenie si môžete prečítať nižšie.

[Pol Martínez, Barça TV] Benfika patrí medzi málo tímov, ktoré vyhrali všetky doterajšie ligové zápasy a sú najlepšej forme. Tento tím si už trénoval a preto je tento zápas pre teba výnimočný.

"Neviem, či je v najlepšej forme, ale je veľmi silná. Je to dôležitý klub, sám to poznám zo skúseností. Bude to pekný zápas, v ktorom potrebujeme získať dobrý výsledok. Obe mužstvá majú svoj štýl a hrajú preto, aby vyhrali."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Myslíš si, že zajtra hráte prakticky o postup zo skupiny?

"Nie, je to nemožné, ide o druhý zápas zo šiestich, takže nikdy nemôže byť rozhodujúci."

[Marta Ramon, RAC1] Môže byť váš obraz hry z nedele prenesený aj do Ligy Majstrov?

"Myslím si, že naposledy sme hrali perfektne bez lopty a práve to zvyčajne chceme - presing a znemožniť súperom hru a hľadať si priestor a hĺbku v hre. Vždy sa o to pokúšame. Niekedy to vychádza lepšie, inokedy horšie, ale závisí to do súpera, nášho postoja, rýchleho získavania lopty. Vždy to chceme."

[Adria Albets, Cadena SER] Ako hodnotíš návrat Ansu Fatiho? Hovoril si s Luisom Enriquem o možnosti povolať ho do reprezentácie? Je to možné?

"Nič o tom neviem, nie som tréner reprezentácie. Podľa mňa mu chýba ešte veľa. Bol to skvelý deň - vyhrali sme, hrali sme dobre, Ansu odohral 15 minút a strelil gól. Môžem len povedať, že bol 10 mesiacov mimo hru, trénoval s nami niekoľko týždňov, ale hral iba štvrťhodinu."

[Helena Condis, Cadena COPE] V piatok si hovoril s Laportom v lietadle, dnes bol prezident na tréningu. Rozprávali ste sa dlhšie?

"Nie, dnes som ho nevidel, ale určite sa uvidíme popoludní."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Takmer všetci súhlasia s tým, že zápas proti Levante bol vašim najlepším v tejto sezóne. Hralo však veľa neskúsených hráčov. Na čom bude zajtra záležať - posledná forma, skúsenosti takých hráčov ako De Jong? Zvyčajne sa hovorí, že čo funguje, to sa nemá meniť.

"Myslím si, že je dôležité naplánovať zápas v závislosti od súpera. Musíme sa pozrieť na mladých, dávať im minúty. Dôležitý je aj fyzický aspekt - 5 zápasov v priebehu 12 dní je veľa na každého. Musíme vidieť, kto je oddýchnutý a naplánovať všetko tak, aby sme získali čo najlepší výsledok."

[Adrian Fernández, Sport] Ako hodnotíš adaptáciu Luuka de Jonga? Aká bude jeho úloha po návrate zranených útočníkov?

"Luuka sme získali na poslednú chvíľu, aby sme sa posilnili v útoku. Záležalo to aj od zranení, vedeli sme, že hráči sa budú vracať. Nie je však jasné, kedy sa dostanú do formy. De Jong je iný útočník ako ostatní. Naposledy hral dobre, strelil gól, má skúsenosti aj s hrou za európske veľkokluby."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Akú Benfiku očakávaš - otvorenú a útočiacu alebo stiahnutú?

"Očakávame náročný zápas, pretože súper hrá doma. Viem, aká môže byť atmosféra na trávniku. Benfika nenecháva voľný priestor, chce kontrolovať zápas, mať silnú obranu a schopných útočníkov, aby nám skomplikovala život. Práve to môžeme očakávať."

[Jordi Blanco, ESPN] Chceš, aby Barcelona zajtra zahrala ako proti Levante? Presing, individuálne krytie a riziko v ofenzíve? Alebo by ste mali byť opatrnejší?

"Barcelona hrá vždy preto, aby vyhrala. Chceme kontrolovať zápas, mať loptu a hľadať voľný priestor prostredníctvom hráčov, ktorých máme. Naposledy sme hrali prakticky bez pravého krídelníka. Na krídlach nám chýbajú niektorí hráči, takže sa musíme pokúsiť vyplniť stred poľa a útočiť prostredníctvom krajných obrancov. Nezáleží to od rozostavenia, hrať presing je možné v každom systéme. Skúsili sme to napríklad aj proti Realu Sociedad, rovnako ako minule. Najdôležitejšie je to, kde chceme vytvárať tlak, nie rozostavenie."

[Alex Pintanel, Gol] Ako prežil Ansu posledné dva dni? Čo s ním máš v pláne?

"Rozprával som sa s ním a bol veľmi unavený, malo to na neho veľký vplyv aj emocionálne. Vybehol na ihrisko, strelil gól, prítomná bola aj jeho rodina... Musíme vziať do úvahy, aký to na neho malo vplyv. Chceme, aby hral čoraz viac. Všetko závisí od toho, ako sa bude cítiť. Chceli by sme navyšovať počet minút, ale nepoviem vám pred každým zápasom o koľko presne."

[Record] Benfika má veľmi rýchlych hráčov a darí sa jej pri výmene pozícií. Ako ju chcete ubrániť?

"Analyzovali sme to a vieme, aké sú jej silné stránky. Chceme mať loptu, pretože Benfika je silná na brejky a môže nám ublížiť. Ak stratíme loptu, musíme byť dobre zorganizovaní v obrane."

[A Bola] Akú Benfiku očakávate - útočiacu alebo opatrnejšiu, stiahnutejšiu?

"Vždy je dobré rešpektovať svojho súpera, ale po hvizde rozhodcu je potrebné pokúsiť sa vyhrať. Súper hrá dome, tribúny budú na jeho strane a pokúsi sa útočiť, aby vyhral. Nie je to mužstvo, ktoré chce prehrať. My sme rovnakí bez ohľadu na to, kde hráme."

[O Jogo] Ktorý hráč Benfiky je podľa teba najnebezpečnejší?

"Nerád hovorím o hráčoch jednotlivo. Benfika má veľmi skúsených hráčov v obrane a k tomu efektívnych útočníkov a rýchlych záložníkov. Musíme to preanalyzovať a pripraviť sa, to je najdôležitejšie."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2021-09-28 16:25:32
No nevím Ronalde, podle mě je to docela důležitej zápas. Prohrát hned první dva zápasy je docela průser a těžko pak budeme dohánět body někde na bayernu.
2021-09-28 16:58:23
Od Koemana hloupé vyjádření… právě zápasy s Benfikou budou rozhodující…nemluvě o tom že se zítra ukáže jestli minulý skvěle odehrány zápas nebyl jenom náhoda