Tréner FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov po včerajšej prehre Barcelony na pôde Benfiky. Blaugranas prehrali rozdielom triedy a Koeman mal čo vysvetľovať.

[Catalunya Radio] Po odchode Gerarda Piquého si stiahol Frenkieho de Jonga do obrany. Bol to dobrý nápad vzhľadom na to, ako veľa ponúkol v ofenzíve?

"Piqué nemal ďaleko k druhej žltej karte ešte v prvej pol hodine. Veľa sme riskovali a hrali sme agresívne, preto som musel urobiť túto zmenu. Potom sme prakticky do 60 minúty kontrolovali priebeh zápasu, vytvárali sme si situácie. Viem, že Frenkie sa predtým podieľal na výstavbe útokov, ale bolo to nevyhnutné. Ale keďže sme nestrelili gól, tak asi nemám pravdu."

[Marta Ramón, RAC1] Cítiš, že po tomto zápas máš bližšie k odchodu klubu?

"Nemôžem povedať nič na tému svojej budúcnosti, pretože neviem, či si myslí vedenie. Nechcem dostávať viac otázok na túto tému, uvidíme, čo bude."

[Adria Albets, Cadena SER] Prehrala Barcelona dnes aj preto, že nemá na to, aby urobila viac alebo si urobil chybu v príprave na zápas?

"Za prehry nesie vinu vždy tréner. Pripravili sme sa veľmi dobre, po väčšinu zápasu sme boli lepší ako Benfika, ale po inkasovaní druhého gólu sme mali veľa problémov. Myslím si však, že sme si vytvorili dostatok šancí, aby sme v tomto zápase strelili dva góly. Vo všeobecnosti sme neboli horší, horší sme boli jedine v zakončení."

[Helena Condis, Cadena COPE] Hovoríš, že všetci vedia, aký je problém Barcelony. Tak aký je?

"Možno to nevedia všetci. Nachádzame sa v období mnohých zmien, k tomu nám chýba veľa dôležitých hráčov. Už to nemusím opakovať."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Je to tvoj najhorší moment odkedy pracuješ v Barcelone?

"Pre každého trénera by to bolo náročná situácia. Dva prehrané zápasy v Lige Majstrov zapríčinili, že sa nám všetko veľmi skomplikovalo. Musíme pracovať, odstraňovať chyby a dať mužstvu čas. V otázke fyzickej zdatnosti a rýchlosti sme slabší od súperov. S hráčmi, ktorých máme, musíme hrať našim štýlom, vytvárať si šance. A to sme aj robili, ale keď nestrelíte gól, zápas nemôžete vyhrať. Chápem však, že výsledok je dôležitejší. Ak vyhráte, vtedy bude pokoj, ale keď sa prehrá, tréneri budú spochybňovaní. Žijeme v takejto realite."

[Valter Madureira, Sport TV] Čo si myslíš o hre Benfiky?

"Benfika už vo svojej lige dokázala, že je silným tímom. Dnes sme videli jej kvalitu. Narobila nám veľa problémov, ale aj my sme jej komplikovali život prihrávkami stredom ihriska. Vytvárali sme si šance a výsledok podľa mňa neodráža priebeh zápasu."

[Josep Capel, Radio Nacional de Espana] Prečo dnes Benfika hrala lepšie ako Barcelona?

"Zameriavame sa na iný štýl. V Barcelone musíme hrať pekne a vyhrávať zápasy. Je to najťažší štýl spomedzi všetkých tímov. Iné mužstvá môžu hrať na troch stopérov a nie je s tým problém, môžu hrať na protiútoky. My sme iní a dnes bol rozdiel aj v efektivite. Prišli sme o hráčov, ktorí nám dávali prevahu nad súpermi. Nemáme žiadneho pravého krídelníka až na mladého Demira, pretože nám chýba Dembélé a iní hráči v útoku. Aj napriek tomu sa pokúšame hrať našu hru, držať loptu, útočiť, ale dnes sme opäť raz videli, že ak nestrelíte gól, tak nevyhráte zápas."

[Raúl Fuentes, Marca] Po dvoch zápasoch ste nestrelili gól a máte 0 bodov. Veríš, že postúpite do ďalšej fázy?

"Áno. Ak vyhráme nad Dynamom a Bayern ukáže svoju hru v zápasoch proti Benfike, tak budeme mať 6 bodov. A potom budeme hrať proti Benfike na Camp Nou a to bude iný zápas."

Aký vplyv má odchod Lea Messiho na súčasnú situáciu?

"Neraz som povedal, že mužstvo je vo fáze zmien. Už som unavený z toho, že to musím toľko opakovať. Taká je realita. Netvrdím, že nie som vinný. Je však potrebné vyžadovať viac aj od hráčov. Pri prvom góle sme nemali uľahčiť hráčom Benfiky tak ľahko vbehnúť do nášho pokutového územia."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

21 komentáre
2021-09-30 07:13:57
prosim ta, sebareflexia a odchod. dakujeme
2021-09-30 07:14:16
Vysledek zapasu je ale to, na co se kouka a ne, jak se hralo …