Tréner Španielska Luis Enrique sa vyjadril k víťazstvu svojho tímu nad Talianskom a priznal, že je príjemné mať v tíme hráča takých kvalít ako Gavi.

Luis Enrique bol nadšený z víťazstva španielskeho tímu nad Talianskom. La Roja môže v nedeľu zabojovať o svoj vôbec prvý pohár Ligy Národov. Španielsky tréner zvolil na zápas proti Talianom odvážny plán a pomstil sa za prehru zo semifinále Majstrovstiev Európy. Španielsko dokázalo po prvýkrát triumfovať na talianskej pôde a prerušilo rekordnú 37-zápasovú šnúru zápasov bez prehry, ktorú ťahali zverenci Roberta Manciniho.

Tréner La Roja po zápase vyzdvihol novú perlu La Masie 17-ročného Gaviho, ktorý sa objavil v základnej zostave a stal sa tak najmladším debutantom v histórii reprezentácie Španielska: "Povedal som vám, že môže nastúpiť v základnej zostave? Nespomínam si. Hrá tak ako v škole alebo na dvore pred svojim domom. Je príjemné mať hráča takej kvality a s takou osobnosťou," povedal bývalý tréner FC Barcelona.

Španielsky tréner zdôraznil, že jeho hráči odohrali vynikajúci zápas: "Opäť sme si vytvárali šance a podarilo sa nám ich poraziť. Odohrali sme veľmi dobrý zápas. Obe reprezentácie stavili na svojich najlepších hráčov. Je veľmi ťažké sprostredkovať hráčom to, čo od nich očakávate len po poldruha tréningu. Oni však boli vždy veľmi angažovaní. Najdôležitejšie je to, že odkedy tvoríme tento tím, darí sa nám zakaždým hrať našu hru bez ohľadu na súpera a súťaž. Som privilegovaný, pretože mám zoznam 40-50 vynikajúcich hráčov," priznal Luis Enrique.

Tréner okrem toho bagatelizoval chybu Paua Torresa pri góle Pellegriniho: "Hráči nie sú závislí od chýb alebo úspechov. Závisia od zámerov a to im chceme sprostredkovať. Mali sme šancu na to, aby sme rozhodli zápas, ale víťazstvá chutia lepšie, keď musíte trochu aj trpieť," komentoval.

Enrique odpovedal aj na otázku o absencii prirodzenej deviatky: "Strelili sme gól po tímovej akcii. Veľmi dobre zahrali Oyarzabal a Marcos Alonso, ktorý s nami už dlho nebol. Dôležité je, že sa nachádzame medzi štvoricou elitných klubov v Európe. Súper, s ktorým budeme hrať vo finále, bude veľmi dobrý. Bez ohľadu na to, či to bude Francúzsko a Belgicko, pokúsime sa mu narobiť problémy a zabojovať o titul," uzavrel Lucho.

zdroj: sport.es
foto: twitter/Sefutbol

Diskusia

7 komentáre
2021-10-07 12:54:02
Vy, co nadavate na Busquetse, se podivejte na vcerejsi zapas??
2021-10-07 13:21:29
admin, pls, oprav si nadpis....dvere ....