Lionel Messi v rozhovore pre France Football priblížil zmätok súvisiaci s jeho odchodom z FC Barcelona. Argentínec priznal, že to pre neho bolo nesmierne náročné a dementoval slová prezidenta FC Barcelona Joana Laportu, že rokoval s PSG ešte pred oficiálnym oznámením zo strany Barcelony.

Útočník priznal, že z pohľadu emócií prežil veľmi pestré leto. Získal svoju prvú Copa América, ale neskôr musel odísť z klubu svojho života: "Prežíval som kontrastné emócie. Bol som šťastný kvôli všetkému, čo sa stalo s mojou reprezentáciou, ale keď som sa vrátil, stalo sa niečo veľmi zvláštne a musel som opustiť Barcelonu, ktorá je mojim domovom a v ktorej som strávil toľké roky," komentoval.

Leo priznal, že takýto vývoj udalostí vôbec nečakal: "Vrátil som sa, aby som sa začal pripravovať na predsezónu po pár dňoch dovolenky, ktoré mi poskytol Ronald Koeman. Mal som zámer podpísať kontrakt a pripojiť sa k tréningu. Myslel som si, že všetko je už uzatvorené a chýbal už len môj podpis. Keď som prišiel do Barcelony, povedali mi, že to nie je možné, že nemôžem zostať a musím si nájsť iný klub, pretože Barcelona už nemá peniaze," prezradil bývalý kapitán Barcelony.

Potom sa začalo komplikované obdobie: "Musel som zmeniť plány. Opustiť Barcelonu bol veľmi zvláštny pocit. Cítil som sa podobne ako vo veku 13 rokov, keď som odchádzal z Rosaria. Bolo pre mňa neskutočné ťažké sa s tým vyrovnať a odísť z domu. Rodina musela zmeniť svoje návyky a deti zmeniť školu... Prvýkrát v kariére mi hlavou prebehlo toľko myšlienok. Nemal som inú možnosť, ako prijať to, čo sa stalo a nájsť si iný klub. Bolo to veľmi bolestivé. Myslel som na to, že kariéru ukončím v Barcelone," priznal Argentínec.

Messi zdôraznil, že nerokoval s PSG predtým ako Barcelona publikovala oficiálne vyhlásenie: "Barcelona publikovala vyhlásenie, že nezostanem v klube a vtedy som sa sám seba pýtal ako sa dostanem z tejto situácie. Musel som si nájsť nový klub, v ktorom by som pokračoval v kariére a mal som šťastie, že ma kontaktovalo množstvo klubov a PSG bol jedným z nich," uviedol Leo.

Argentínec priznal, že bývanie v hoteli je už pridlhé: "Deti chodia do školy a v hoteli nie je ľahké fungovať normálne. Chceme sa presťahovať do domu a viesť rutinný život," komentoval.

Legenda Barcelony v rozhovore porovnávala tridente MSN s tridente MMN (Messi, Mbappé, Neymar): "Prvým rozdielom je vek. V Barcelone sme boli mladší, keď sme začínali hrať s Neymarom. Teraz je tým mladým Mbappé. On a Luis sú veľmi rozdielni. Luis je skôr klasická deviatka, hrá na posledných metroch a strieľa množstvo gólov. Kylian patrí medzi hráčov, ktorí majú radi loptu na nohe. Je neuveriteľne silný a rýchly. Ak mu necháte miesto, zabije vás. Ako on, tak aj Luis sú geniálnymi hráčmi," uzavrel.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2021-10-09 14:13:51
V Psg je to pre neho ťažšie.. Dúfam, že aj tam pre neho vytvoria herný systém aby sa mu darilo.
2021-10-09 14:40:04
on nikdy nebude parížanom