Bývalý hráč FC Barcelona a v súčasnosti tréner Al-Sadd Xavi Hernádez poskytol krátke vyjadrenie pre televíziu TVE pred finálovým zápasom Ligy Národov medzi Španielskom a Francúzskom.

Xavi na rovinu priznal, že je fanúšikom Luisa Enriqueho: "Samozrejme, že fandím Luisovi Enriquemu. Je to veľmi, veľmi dobrý tréner. Je schopný všetkého. Vyžaduje veľa a hráčom dokáže sprostredkovať to, čo od nich očakáva. V Španielsku máme vždy veľa mladých talentov a Luis Enrique na nich odvážne stavia," komentoval Xavi.

Bývalý kapitán Barcelony ocenil trénera reprezentácie Španielska za to, že je verný svojmu štýlu a dokáže ho dobre využívať: "Vidím sa v štýle hry reprezentácie. Pracovali sme na tom mnoho rokov. Je potrebné dominovať s loptou na nohe a hrať atraktívny a ofenzívny futbal," zdôraznil.

Xavi sa v posledných týždňoch objavuje na stránkach novín v súvislosti s možných príchodom do Barcelony ako nástupca Ronalda Koemana. Tréner Al-Sadd patrí medzi favoritov na trénerskú stoličku Blaugranas. Ako vníma tieto správy legendárny záložník FC Barcelona? "Moja budúcnosť? Zvážim každú ponuku a potom sa rozhodne. Neviem, kam ma nasmeruje moja budúcnosť, ale som otvorený všetkým možnostiam," uviedol.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-10-10 08:01:57
Chcel by som aby išiel trénovať nejaký menší klub v Španielsku aby nabral viac skúsenosti a potom v budúcnosti
môže ísť trénovať Barcelonu
2021-10-10 11:40:21
Bojím sa že sa to v Barce tak skoro neuprace. Viď. Články tipu chceli sme kúpiť Neymara, Messi nechcel hrať zadarmo alebo stále uniknuté vnútorné informácie. Dosť mi to pripomína hru Barta tak neviem či sa vlastne niečo mení k lepšiemu.