Z desiatich najdrahších prestupov za vlády Josepa Mariu Bartomeua môže byť za úspešný transfer považovaný príchod azda len jedného z týchto hráčov. Klub počas funkčného obdobia Bartomeua kúpil len Coutinha, Griezmanna a Dembélého spolu za viac ako 400 miliónov eur. Žiadny z týchto hráčov nenaplnil očakávania. Do oči bijú prestupy, ktoré sa rozlúčili s klubom už po jednej sezóne.

Generálny riaditeľ FC Barcelona Ferran Reverter informoval v stredu počas prezentácie výsledkov finančného auditu o výraznom zvýšení platov hráčov Barcelony. Nie je prekvapením, že bývalý prezident klubu Josep Maria Bartomeu podpísal 6 z 10 najdrahších hráčov v histórii Barcelony. Ako sa ukazuje, takmer žiadna z týchto posíl nepredvádzala na ihrisku výkony, aké by sa pri pohľade na ich cenovku očakávala.

V tomto momente môžeme vyhlásiť, že z 10 najdrahších hráčov éry Bartomeua zohral v tíme významnú úlohu iba Frenkie de Jong a splnil očakávania. Odkedy Holanďan prestúpil na Camp Nou, stal sa hráčom základnej zostavy a odkedy je Ronald Koeman trénerom Blaugranas, mladý záložník je pilierom mužstva. Je to v každom prípade len drobný úspech vládnutia Bartomeua. De Jong bol kúpený za 75 miliónov eur a 11 miliónov eur v bonusoch.

1.  Philippe Coutinho

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

2 komentáre
2021-10-10 11:16:26
Preco taky total odveci clanok, stale o tom istom... Co uz vobec nikoho nezaujima... a este aj zamknete...??
2021-10-10 11:32:41
B.ha Lenglet 35,9mil. ???
normálne mi je stále do plaču z toho všetkého čo narobil ten potkan