Reprezentácia Francúzska vo včerajšom zápase proti Španielska vyhrala 2:1 a triumfovala tak na turnaji Final Four Ligy Národov. Druhý gól Mbappého však padol po jasnom ofsajde, no vysvetlenie rozhodcu zaskočilo všetkých. K zápasu sa vyjadril Sergio Busquets, ktorý vyhlásil, že jeho mužstvo si zaslúžilo viac.

Záložník FC Barcelona opäť dokázal, že keď si oblečie dres Španielska, je z neho razom úplne iný hráč ako v Barcelone. Veterán aj vo včerajšom zápase proti Francúzsku dirigoval záložnú líniu svojej reprezentácie a pri rozohrávaní lopty bol prakticky bezchybný. Kapitán Barcelony aj národného výberu La Roja získal ocenenie pre najlepšieho finálového hráča turnaja.

Zápas

"Veľká škoda. Myslím si, že sme si zaslúžili minimálne remízu. Góly sme inkasovali po podobných akciách, hoci podľa nás mal byť pri druhom góle odpískaný ofsajd. Nezostáva nám nič iné, len pogratulovať víťazovi a naďalej hrať rovnakým spôsobom. Sme krok od vyhrávania trofejí a musíme na tom teraz zapracovať."

Taktika

"Snažili sme sa dlho držať loptu a rozhadzovať ju z jednej strany na druhú. Keď sme sa cítili najlepšie, oni veľmi rýchlo otočili zápas."

Možný ofsajd

"Mbappé bol v postavení mimo hru, ale rozhodca nám povedal, že kontakt Érica Garcíu s loptou vylúčil ofsajd. Nám to bolo vysvetlené inak. Máme hrať futbal a Éric chce iba zachytiť prihrávku."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-10-11 08:13:21
Za mňa to je offside. Toto som ešte nevidel aby dá pustilo.
2021-10-11 08:52:31
Pekne blbe pravidlo. To maju obrancovia naschval pustat loptu, aby sa jej nahodou nedotkli a nezrusili jasny offside? Co potom, ked sa nahodou zabudne iny obranca a nebude offside? Uz beztak je blbost, ze sa nechavaju dohravat jasne metrove offsidy a nie este toto..