Tréner reprezentácie Holandska počas tlačovej konferencie bránil Frenkieho de Jonga a Ronalda Koemana.

Van Gaal pred zápasom Holandska proti Gibraltáru priznal, že kritika, ktorá sa valí na De Jonga a Koemana, je typickou situáciou v FC Barcelona. Holandsko je lídrom skupiny G v rámci kvalifikácie na Majstrovstvá sveta 2022. Oranjes už dnes večer čaká zápas proti Gibraltáru na štadióne Feyenoordu v Rotterdame.

Kritika cudzincov v Barcelone

"Keď všetko ide dobre a prezentujete sa v najlepšej forme tak ako Frenkie de Jong v priebehu posledných dvoch rokov, nemáte sa kvôli čomu znepokojovať. Ale keď sa niečo pokazí, v Barcelone sa pozerá na cudzincov. V tomto prípade to padlo na trénera. História sa opakuje. Aj mňa kritizovali, keď neboli výsledky, preto Holanďanom v Barcelone radím, aby nevenovali veľkú pozornosť negatívnym komentárom."

Zápas proti Lotyšsku

"Frenkiemu som povedal, že sa mi nepáčilo ako zahral proti Lotyšsku. Nemali by sme však hovoriť o schopnostiach hráčov, pretože keď niekoho kritizujete na verejnosti, médiá majú vďaka tomu živnú pôdu."

Pozícia Frenkieho de Jonga

"Frenkie hrá v reprezentácii na poste, ktorý v Barcelone patrí Sergiovi Busquetsovi. U mňa hrá De Jong v centre. Na tejto pozícii som hral aj ja a viem, že zvyčajne nie je potrebné behať veľa, ale on to robí. Niekedy si pomyslím: 'Frenkie, beháš veľa'."

Memphis Depay

"Keď sa pozerám na štatistiky Depaya na tréningoch a v zápasoch, myslím si, že som nikdy nemal útočníka, ktorý by toľko behal. Je to chvályhodné."

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2021-10-11 09:02:13
Má pravdu Keby takto trénoval Španiel, tak ho nikto neodvolá. (Martinez je ešte väčší tragéd a Laporta ho chcel)

A u hráčov to isté.. Najhorší záložník Roberto sa ide predlžovať, lebo je Katalánec, kapitán a odchovanec. Keby takto hral hocikto kúpený, tak sa v Barcelone dlho neohreje.
2021-10-11 10:02:12
l.van gaal..kde prisiel, vsetko posral.