Ďalšie zlé správy týkajúce sa FC Barcelona. Araujo je v tejto sezóne najlepším stopérom Blaugranas, no v zápase Argentíny proti Uruguaju sa podľa všetkého zranil a musel z trávnika predčasne odísť. V súčasnosti nie je jasné, aké je zranenie vážne.

Araujo začal zápas proti Albicelestes ako pravý stopér po boku Sebastiana Coatesa, Diega Godína, Naithana Nandeza a Matiasa Viñu. Počas prvej pol hodiny sa Araujovi darilo zastavovať útoky Argentíny, hoci medzi ním a Nandezom chýbala koordinácia, vďaka čomu súper často prihrával do uličky. Stopér Barcelony neriskoval v útoku a niekoľkokrát zahral nepresný dlhý pas.

Uruguaj hral na troch stopérov a dvoch krajných obrancov, čo Araujovi nevyhovovalo. Miestami sa z neho stal pravý obranca, čo pre neho nebolo komfortné, pretože na tejto pozícii nemá veľké skúsenosti. Približne štvrťhodinu pred koncom zápasu bol vystriedaný s viditeľnými svalovými problémami na pravej nohe. Na lavičke sme ho potom mohli vidieť ako si na problémové miesto prikladá ľad. Snáď bolo striedanie len preventívne, ale v súčasnosti nie sú dostupné ďalšie informácie.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
2021-10-11 11:23:02
Barce prostě není přáno, ale což ještě máme stopery Lengleta s Umtitim...