Viceprezident FC Barcelona pre finančné záležitosti Eduard Romeu dnes v televízii TV3 ubezpečil, že klub do piatich rokov zdvojnásobí svoje súčasné príjmy, takže dosiahnu 1,5 miliardy eur za sezónu. Na to je však potrebné nájsť vhodného hlavného sponzora, ktorý sa objaví na dresoch.

"Nehľadíme na súčasnú hodnotu, ale na hodnotu spred pandémie. A musíme ju zvýšiť. Sponzor, ktorý sa chce objaviť na našom drese, bude za to musieť zaplatiť," povedal Romeu. Všetko poukazuje na to, že potenciálna ponuka musí byť vyššia ako 55 miliónov eur, ktoré pred pár sezónami platila spoločnosti Rakuten a neskôr bola znížená z dôvodu pandémie.

V nedeľu by socios compromisarios mali schváliť pôžičku vo výške 1,5 miliardy eur od Goldman Sachs. Peniaze budú použité na realizáciu projektu Espai Barça: "Úver by nám pomohol rýchlejšie uzdraviť naše financie. Tento projekt bude splatený len vďaka dodatočným príjmom. Nepôjde o dodatočné náklady a vytvorí ďalšie zdroje príjmu vďaka využitiu priestoru," ubezpečil viceprezident.

Romeu súhlasí s Laportom, že prijatie dohody s CVC nie je vylúčené, ale len za predpokladu zmeny podmienok dohody. V minulosti bola táto dohoda prezentovaná úplne inak, než vyzerala v skutočnosti. Romeu okrem toho zdieľa názor prezidenta, ktorý dúfal, že Messi mohol hrať za Barcelonu zadarmo: "To, čo urobil Messi, bolo dovolené a nie je to žiadna kritika. Pri pohľade na prekážky, s ktorými sa stretávame a na úsilie klubu, som si pomyslel, že Leo by mohol hrať zadarmo. Prečo by to liga nemohla akceptovať? Takéto gesto sympatie voči klubu a jeho farbám je legálne," vyhlásil.

"Na transfery máme okolo 20 miliónov eur a budeme ich môcť použiť na príchod najpotrebnejších hráčov alebo hráča. Rozhodnutie prijme vedenie," potvrdil viceprezident, no žiadne konkrétne meno neprezradil.

zdroj: marca.com cadena ser
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2021-10-11 20:25:40
Pozicka 1,5 miliardy...ach boze..?ja som fakt zvedavy ci budu tie podmienky tak vyhodne ako boli prezentovane,ak nam uz nechceli pozicat ziadne europske banky a museli sme sa sa obratit na americku investicnu spolocnost( nieco ako J&T u nas) ..ja sa obavam ze to nebude vsetko s kostolnym poriadkom..
airman Premium
2021-10-11 20:40:44
Neuveritelne ze vedeli presne preco podpisat nemoze, ale ako by sa to dalo ich napadne dva mesiace po funuse ?
O chvilu oslovia vacsinu hviezd ci by nechceli hrat zadarmo a kluby ci by za rovnaku sumu neakceptovali prestup ?