Viceprezident FC Barcelona pre finančné záležitosti Eduard Romeu bol hosťom programu 'Tu diras' na rozhlasovej stanici RAC1, v ktorom uviedol, že klub musí naďalej riešiť množstvo dôležitých záležitostí predtým, než prídu na rad prestupy.

Ciele

"Prioritou je zníženie rozpočtu na mzdy. Toto je prvý cieľ našej činnosti. Druhým cieľom, hoci na to nie je ideálny moment, je zvýšenie príjmov. V tomto roku chceme mať pozitívnu bilanciu a to aj urobíme. Bude však náročné napraviť situáciu v oblasti majetkovej rovnováhy skôr ako o 5 rokov. Som však presvedčený, že odvedieme dobrú prácu."

Prestupy

"Máme určitú rezervu, ale stále musíme znížiť platy. V súčasnosti musíme vyriešiť množstvo záležitostí a potom budeme môcť niekoho podpísať."

Koeman

"Máme dlhodobý projekt. Veríme Ronaldovi Koemanovi a som presvedčený, že vyhráme nasledujúce tri zápasy."

Záruky

"Rozpočet musí byť prv schválený na zhromaždení socios compromisarios. Výška záruk by bola približne 117 miliónov eur."

Superliga

"Nie je mŕtva. Isté je len to, že bude musieť zmeniť formát. Aj stratégia musí byť oveľa pokojnejšia a o kompromisoch. Vedieme rozhovory a páči sa nám to, že riadime projekt."

Zmluva s CVC

"Ak s niekým musíme hovoriť, tak je to CVC, ktorý investuje svoje peniaze, a nie s La Ligou. Bolo by to oveľa lepšie pre všetkých, ak by bol dialóg rozsiahlejší. Zmluva s CVC by sa musela zmeniť v mnohých ohľadoch."

Úver od Goldman Sachs na Espai Barça

"Pokiaľ nebude možné splatiť pôžičku Goldman Sachs alebo iným subjektom, nevyplynú z toho žiadne dôsledky. Riziko je veľmi malé. Je to dlhodobá operácia, vypočítali sme, že potrvá 30 rokov. Schválenie tohto financovania bude veľmi dôležité, v súčasnosti ide o najdôležitejší strategický projekt klubu."

Zníženie trhovej hodnoty hráčov

"Požiadali sme La Ligu, aby určila trhovú hodnotu hráčov. Sme si vedomí toho, že uvedené sumy nie sú veľmi reálne."

Povolenie naplniť kapacitu Camp Nou na 100%

"V rozpočte, ktorý predstavíme na zhromaždení, sme nepočítali so 100% kapacity štadióna. Všetky čísla, ktoré predstavíme, sú veľmi konzervatívne, ale je to skvelá správa."

zdroj: RAC1
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2021-10-14 08:53:46
Ďoďo barto nech ide na 15 rokov aspon posediet si