Názorová bitka medzi bývalým a súčasným prezidentom FC Barcelona pokračuje. Josep Maria Bartomeu zaútočil na Joana Laportu opäť, tentokrát kvôli rozpočtu, ktorého obsah zverejnilo vedenie Blaugranas.

Laport ako súčasný prezident FC Barcelona tvrdo kritizuje svojho predchodcu odkedy sa ujal moci na Camp Nou, najmä pokiaľ ide o finančné záležitosti. Bartomeu však tentokrát reagoval na čísla, ktoré vedeniu Laportu zverejnilo. Bývalý prezident bráni svoje vedenie a obviňuje to súčasné.

"Klub prišiel v sezóne 2020/21 kvôli pandémii o príjem najmenej 330 miliónov eur. Za finančné výsledky je zodpovedné jedine vedenie, ktoré ukončilo sezónu. Klubu v žiadnom prípade a nikdy nehrozilo riziko likvidácie," tvrdí Bartomeu vo svojom vyhlásení.

Bartomeu okrem toho kritizoval aj zahrnutie provízií do strát predchádzajúceho vedenia a neobvyklé zníženie hodnoty hráčov, ktoré dosahuje čiastku 262 miliónov eur. Bartomeu ďalej tvrdí, že čistý dlh je 558 miliónov eur namiesto 1,35 miliardy. Zdôraznil, že klub má naďalej veľký potenciál a obvinil Laportu z toho, že zveličuje straty, ktoré klub vykázal za bývalého vedenia.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2021-10-14 09:18:32
Tak laporta je politik a vzdy bol. Dokonale chape, ze je v srackach (a bez lea) tak vytvori filtivne stratu aj 5 miliard aby vedel o rok povedat, ze ju hrdinsky stiahol dole o 4 miliardy 500 milionov
8JK8 Premium
2021-10-14 09:43:36
Možno Laporta umelo navýšil nejaké straty ale nech mi nehovorí že za stratu zo sezóny 20/21 môže terajšie vedenie ako wtf šak oni tu sezónu začali a uskutočniť voľby v strede sezóny bol teda úžasný ťah.... Ďalšia vec odkedy sú provízie zisk? Ako kam ich mal zaradiť??? A že znížil cenu hráčov ? Snáď mi nechce tento pán tvrdiť že hodnota hráčov ako Griezman, Lenglet, Coutinho, Dembele, Pjanic+ veteráni išli cenou nahor to akože kde žije ???