Barcelona sa počas leta rozhodla odmietnuť podpísať dohodu s investičným fondom CVC, čo viedlo k slovnej prestrelke medzi predstaviteľmi katalánskeho klubu a španielskej ligy. V súčasnosti sú Barcelona, Real Madrid a Athletic Club stále mimo zmluvu, ale v prípade Blaugranas sa to môže zmeniť. Potvrdil do Joan Laporta v rozhovore pre katalánsky denník Sport.

"Tak, ako nám to bolo predložené, nie," povedal Joan Laporta. "Ak to preformulujú a už sme s nimi mali stretnutie, potom si to opäť preštudujeme. Projekt CVC nám predstavili len prostredníctvom Power Pointu, doteraz nemáme dokumenty, ktoré by sme mali podpísať," uviedol prezident Barcelony.

"Barcelona nemôže oficiálne povedať áno bez toho, aby si dokument poriadne naštudovala. Zatiaľ sa nám to vzhľadom na to, čo nám vysvetlili, nepáči. Áno, mohli by sme dostať 270 miliónov eur, ale ako úver. Tvrdia, že je to investícia, ale je to pôžička.... takže mi môžu opäť poslať dokumenty a my si ich preštudujeme," vysvetlil.

"Použiť 10% našich budúcich televíznych práv ako záruku, nie. Barcelona nemôže podpísať zmluvu so zatvorenými očami, aj keď visiaca mrkva na špagáte má hodnotu 270 miliónov eur. Vedia, že sme v komplikovanej finančnej situácii a možno nás využívajú," uviedol.

Pokiaľ ide o Superligu, Laporta vyhlásil, že projekt je stále nažive: "Nie je pozastavený, práve naopak, je živý a dialóg je otvorený s rôznymi ľuďmi, ktorí na tom pracujú. Juve, Real Madrid a Barcelona sú v projekte a naďalej vyhrávame na súdoch. Stále pracujeme na tom, aby sme vytvorili atraktívnejšiu súťaž," vysvetlil.

"Preto sme tam, aby sme to dosiahli a pre kluby, ktoré sa zúčastnia, by to mohlo byť ekonomicky výhodné, že je to otvorená súťaž s postupmi a zostupmi. Tiež je potrebné poznamenať, že nezatvárame dvere pred UEFA, hoci sa od začiatku správala agresívne," povedal.

"Videla, že Liga Majstrov je ohrozená a že Superliga by bola návrhom na nahradenie Ligy Majstrov, ale nie s agresívnym prístupom, ale skôr s dialógom s UEFA," dodal.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-10-16 09:23:39
Neviem, ci sa mam smiat alebo plakat. Tento clovek naozaj nema chrbtovu kost. A ani pravu tvar.
2021-10-16 12:20:06
Každý prezident, který chce Superligu a neustále opakuje to, co říká Laporta, je pro mě toxický.
NE Superlize!