Prezident FC Barcelona Joan Laporta neskrýva nadšenie z toho, že Pedri podpísal zmluvu s FC Barcelona do roku 2026. Pri príležitosti včerajšieho podpisu zmluvy odpovedal prezident Barcelona Joan Laporta aj na otázky novinárov počas tlačovej konferencie.

Podpis zmluvy s Pedrim

"Sme veľmi hrdí a nadšení, pretože vieme, že ide o historický moment. Pedri má len 18 rokov, ale už je hráčom prvého tímu, v ktorom sa presadil. To je typické iba pre úžasných ľudí a futbalistov s veľkým talentom. Musíme oceniť úsilie, ktoré obe strany vložili do rokovaní. Pedri si žije svoj sen, ale dosahuje aj úspech za úspechom. Má veľmi dobrých poradcov v osobe Hectora Perisa a rodičov. Dúfam, že zažijeme viac takýchto ceremónií. Ďakujem ti Pedri za to, ako miluješ Barcelonu a za celé tvoje úsilie. Ďakujem ti za to, čo nám dávaš. Urobíme všetko, čo budeš potrebovať, aby si udržal svoj sen nažive. Som presvedčený, že dosiahneš veľa úspechov. Chcem, aby tu Pedri ukončil kariéru. Akoby sa ho dotkol čarovný prútik. Chcel by som, aby mal rovnakú kariéru ako Xavi či Iniesta. Je to najšťastnejší deň, odkedy som sa stal prezidentom Barcelony. Práve kvôli takýmto chvíľam stojí za to byť prezidentom Barcelony."

Rokovania

"Odviedli sme veľmi dobrú prácu. Pedri ma neprestáva udivovať svojou zrelosťou. Ďakujem Ramonovi Planesovi a Mateu Alemanymu za odvedenú prácu. Buďme trpezliví a výsledky prídu spolu s hráčmi, s ktorými chceme predĺžiť zmluvu."

Výkupná klauzula

"Táto klauzula vo výške jednej miliardy euro je posolstvom, ktoré chceme sprostredkovať. Chceme, aby Pedri bol s nami celý život. Pre mňa má hodnotu viac ako jednu miliardu eur."

Katastrofálny stav Camp Nou

"Vykonali sme najnaliehavejšie opravy. Ak by sme ich neurobili, aj keby sa pandémia koronavírusu skončila skôr, neboli by sme schopní otvoriť štadión. Teraz sú opravované iné problémy."

Espai Barça

"Požiadame socios o povolenie financovania projektu. Zaslúži si to rovnako Barcelona ako aj futbalisti. Nejedná sa len o financovanie štadióna, ale aj Palau Blaugrana, nového klziska, malého Palau... Pôjde o jedinečné architektonické dielo."

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-10-16 10:47:27
A Bartovi nepoděkoval, škoda ?
2021-10-16 10:54:13
Pedri, never mu nic. Medove reci mal aj pri Messim :)