FC Barcelona dokázala vydolovať plný počet bodov zo včerajšieho veľmi dôležitého ligového súboja. Čo nám zápas proti Valencii ponúkol?

Najlepšie: Tri body dodávajúce optimizmus

Barcelona nutne potrebovala zvíťaziť, aby chytila rytmus pred El Clásicom a rozhodujúcimi zápasmi v Lige Majstrov. Po slabom začiatku vieru v triumf prinavrátil Ansu Fati, ktorý ukázal, že číslo desať na chrbte ho nijako nezaťažuje. Lepšiu formu potvrdil aj Dest, ktorý tentokrát hral v úlohe krídelníka a okrem asistencie ukázal množstvo kvalitnej hry. Góly Depaya a Coutinha či návrat Agüera do hry zasa dávajú nádej, že v ďalších zápasoch by strieľanie gólov už nemalo byť také problematické. Či to tak bude? Na to si musíme počkať.

Najhoršie: Výsledok lepší ako hra

Akékoľvek víťazstvo určite poteší, ale výkon mužstva opäť zaostal za očakávaniami. Stred poľa najmä v druhom polčase nefungoval najlepšie. Chýbala plynulá rozohrávka a chyby v krytí viedli k dobrým šanciam súpera. Aj hra Roberta na pravej strane obrany s určitosťou nikoho nenadchla, najmä v ofenzíve. Na Real a súperov v Lige Majstrov to môže byť málo. Pred mužstvom Ronalda Koemana je stále množstvo práce.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-10-18 07:33:52
"Stred poľa najmä v druhom polčase nefungoval najlepšie. Chýbala plynulá rozohrávka a chyby v krytí viedli k dobrým šanciam súpera. Aj hra Roberta na pravej strane obrany s určitosťou nikoho nenadchla, najmä v ofenzíve." Súhlasím. Busi síce má prehľad a dobre rozohráva, ale pri návrate dozadu za neho behali Gavi a de Jong, práve v strede vznikali diery, kde si nabiehali Soler a Guedes a nebezpečne strieľali. Miestami sme boli ďaleko od hráčov Valencie a mali veľa priestoru, chýbal presing.
2021-10-18 07:46:30
rozharane, neucesane, take koemanovske. ale konecne vitazstvo!